Rôzne

Bratislava na fotografiách: Zábery, ktoré vás zaujali najviac

Čitateľov uplynulý mesiac na sociálnej sieti Bratislava24.sk najviac zaujali fotografie zo Zimného prístavu, ulíc Starého Mesta a nezaostávali ani fotografie historických pamiatok. Zrekapitulujte si s nami tie najzaujímavejšie zábery hlavného mesta.

Ilustračný obrázok k článku Bratislava na fotografiách: Zábery, ktoré vás zaujali najviac
Zdroj: Dnes24.sk

Žigmundova brána

Na Bratislavský hrad sa dá dostať dvomi rôznymi spôsobmi. Automobilom, ale aj pešo. Ak si vyberiete práve presun po vlastných, môžete sa behom niekoľkých minút premiestniť z historického centra mesta priamo do hradného areálu, pričom prejdete cez prekrásnu pamiatku.

Reč je o Žigmundovej bráne – jednej z najzachovalejších gotických brán na Slovensku. Viac sa už o nej dozviete v piatej časti nášho dokumentárneho seriálu s názvom „Čo ukrýva Bratislava“. VIDEO nájdete TU.

Zimný prístav

Kedysi to bol jeden z najväčších prístavov v strednej Európe, konali sa v ňom aj Medzinárodné dunajské veľtrhy, na ktorých okrem výrobkov predstavovali najmodernejšie inovácie, existuje od roku 1897. Prístav je dnes jedným z posledných zvyškov najstaršej priemyselnej zóny v Bratislave v okolí Továrenskej a Bottovej ulice.

Objekty Zimného prístavu tak patria medzi unikáty. Nahliadnite spolu s nami do priestorov prečerpávacej stanice z roku 1904. Viac sa dozviete v článku: Útroby prečerpávacej stanice v Zimnom prístave

Ulicami Starého Mesta

Chcete si niekde posedieť, prečítať si knihu, skryť sa pred slnkom či jednoducho zabiť nudu, no nelákajú vás plné letné terasy ani menu podnikov? Centrum mesta i jeho blízke okolie ponúka hneď niekoľko možností. Môžete tu sedieť koľko chcete a zároveň nestratiť kontakt s okolím.

Na ktorých miestach si môžete posedieť a načerpať novú energiu sa dočítate tu: Príjemné miesta na oddych v centre Bratislavy

Nová dlažba

Večerné prechádzky v Starom Meste budú očosi príjemnejšie. Staromestská samospráva totiž odštartovala celoplošnú výmenu kamennej dlažby na dvoch frekventovaných uliciach v centre mesta. Peší však musia rátať s uzáverou.

Prechádzka po Baštovej aj Klariskej ulici bude príjemnejšia. Staré mesto vymieňa dlažby

Bratislavské mosty

Uplynulý mesiac sa Bratislavčania konečne dočkali otvorenia nového Starého Mosta. Pribudol tak ďalší most cez Dunaj spájajúci brehy na petržalskej a staromestskej strane. Bratislavský samosprávny kraj už tiež dostal posledné chýbajúce stanovisko, ktoré sa týka dlhoočakávanej električkovej dráhy Šafárikovo námestie – Bosáková a župan Frešo expresne podpísal kolaudačné rozhodnutie.

Otestujte sa: Ako dobre poznáte bratislavské mosty?

Top 5 fotografií ako aj ostatné, ktoré vás zaujali nájdete vo fotogalérii

Najkrajšie fotografie máj 2016
10
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM