Rôzne

Cez zimu sa treba postarať aj o zvieratká

Dobrovoľníci z Dúbravky sa rozhodli na zimu pripraviť pohostenie aj pre vtáčiky. Jednu vtáčiu búdku umiestnili aj do areálu materskej školy, aby mohli škôlkári vtáčiky počas zimy kŕmiť.

Ilustračný obrázok k článku Cez zimu sa treba postarať aj o zvieratká
Zdroj: Dnes24.sk

Dúbravskí dobrovoľníci sa spojili a z odpadového dreva, ktoré našli pri kontajneroch počas roka, alebo pri oživovaní komunitnej záhrady na Dražickej urobili krmítka pre vtáčiky poletujúce v mestskej časti.

„Vyrobili sme v prvej fáze tri kŕmidlá, ktoré inštalujeme v Dúbravke – v Centre rodiny na Bazovského, v komunitnej záhrade a v materskej škole Nejedlého,“ povedal dobrovoľník Tomáš Husár.

K zodpovednosti chcú viesť aj dúbravské deti, jednu vtáčiu búdku prišli preto poskladať priamo do materskej školy a spoločne s deťmi ju aj osadili. Pani učiteľky s deťmi budú počas zimy vtáčatá spoločne kŕmiť.

V tejto aktivite budú dobrovoľníci pokračovať a postupne rozširovať počet kŕmidiel pre vtáčiky v Dúbravke.

Okrem tejto aktivity prebieha v Dúbravke aj zbierka pre zvierací útulok na Poliankach, do ktorej sa možno zapojiť do 15. decembra.

Prečítajte si tiež:

Dúbravka spustila zbierku pre zvierací útulok

Nové búdky v Devínskej Novej Vsi podporia ohrozené druhy vtáctva. Najviac je ich určených pre dážďovníkov – pojedačov komárov

Vtáčie krmidlá
9
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM