Darcovia krvi, zbystrite: Využívať budete môcť novú mobilnú aplikáciu

Národná transfúzna služba (NTS) SR pripravila pre darcov krvi novinku, je ňou mobilná aplikácia. Od stredy 14. februára si ju môže záujemcovia stiahnuť. Informovala o tom hovorkyňa NTS SR Eva Ravingerová.

Ilustračný obrázok k článku Darcovia krvi, zbystrite: Využívať budete môcť novú mobilnú aplikáciu
Zdroj: TASR

Je v tom istá symbolika, že s mobilnou aplikáciou prichádzame práve na Valentína. Aj darovanie krvi je jedným z prejavov lásky, ktorá má navyše silu zachrániť ľudský život,“ povedala generálna riaditeľka NTS SR Renáta Dundová. Doplnila, že aj takýmto spôsobom sa chcú poďakovať darcom, ktorí pomáhajú iným.

V mobilnej aplikácii s názvom Elektronická karta darcu nájdu darcovia všetky dôležité informácie týkajúce sa darovania krvi, prípravy na odber či jeho priebehu. Darca má možnosť získať aktuálne informácie o svojom zdravotnom stave, to znamená, že v aplikácii si nájde podrobné výsledky krvného obrazu a všetky dôležité hodnoty, ktoré slúžia ako parametre odzrkadľujúce jeho zdravotný stav.

Mobilná aplikácia pozná jeho evidenčné číslo, zdravotnú poisťovňu v ktorej je poistený, počet odberov ktoré absolvoval, prípadne nárok na niektoré z ocenení.

V elektronickej karte darcu je zaznamenaná krvná skupina darcu, Rh faktor, fenotyp, všetky odberové miesta NTS na Slovensku, kontakty a ďalšie dôležité informácie.

V novej mobilnej aplikácii sa darcom zobrazí aj počet všetkých absolvovaných odberov a automaticky sa prostredníctvom notifikácie pripomenie možnosť absolvovania ďalšieho odberu. Užívateľ si jednoducho a prehľadne môže zobraziť výsledky posledných absolvovaných odberov.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM