Samospráva Samospráva

Dom kultúry Dúbravka má nového riaditeľa

Konkurz na riaditeľa DKD vyhral Peter Varga.

Ilustračný obrázok k článku Dom kultúry Dúbravka má nového riaditeľa
Zdroj: Dnes24.sk

Zefektívniť organizovanie akcií pre verejnosť, zlepšiť hospodárenie kultúrneho domu a najmä dopriať Dúbravčanom atraktívnejšiu ponuku na trávenie voľného času v rámci mestskej časti. S takým cieľom vypísalo vedenie Dúbravky konkurz na riaditeľa Domu kultúry Dúbravka a navrhlo zrušiť Dom kultúry ako príspevkovú organizáciu.

„Výberové konanie sme sľubovali už pred voľbami, všetky vedúce pozície oddelení úradu sme obsadzovali konkurzmi, preto prišlo aj k zmene vo vedení kultúrneho domu,“ vysvetlil starosta Dúbravky Martin Zaťovič.

Nový šéf, nové oddelenie

Po dvoch kolách konkurzov, výbere nezávislej poroty zloženej z odborníkov z rôznych oblastí kultúrneho života a po schválení miestnymi poslancami sa na utorkovom zastupiteľstve novým riaditeľom kultúrneho domu stal Peter Varga. Naplno by mal začať v dome kultúry pôsobiť od marca. „Chcem pritiahnuť kultúru späť do Dúbravky a prilákať aj nových umelcov,“ predstavil svoj hlavný cieľ. „Potrebný bude aj personálny audit a posúdenie výhodnosti existujúcich zmlúv.“

Aktuálne má dom kultúry deväť pracovníkov, z toho osem na plný pracovný úväzok. Cieľom zmeny organizácie kultúry v Dúbravke je aj zefektívniť prácu, prehodnotiť počet zamestnancov a zlepšiť hospodárenie a starostlivosť o majetok domu kultúry. Inventarizácia totiž odhalila neporiadok pri evidencii a aj chýbajúce časti zariadenia i majetku kultúrneho domu v hodnote 65-tisíc eur.

Dúbravskí poslanci preto schválili aj zmenu v organizácii kultúry v mestskej časti. Dom kultúry Dúbravka tak na konci februára zanikne ako príspevková organizácia a stane sa novým samostatným oddelením miestneho úradu, ktoré bude zastrešovať celú kultúrnu ponuku v mestskej časti. Novovytvorené oddelenie by zabezpečovalo všetky kultúrne akcie organizované v úzkej spolupráci s komisiou kultúry.

Zjednotenie

Doteraz totiž fungovala organizácia kultúry v Dúbravke v dvoch líniách a často chaoticky. Prvá v rámci miestneho úradu na oddelení kultúry, školstva a športu a projektových činností, druhú líniu predstavoval príspevková organizácia, ktorá organizuje kultúru v rámci Domu kultúry Dúbravka.

V súvislosti s kultúrnym domom plánuje Dúbravka aj jeho postupnú rekonštrukciu. V decembri minulého roku sa podarilo mestskej časti získať objekt do svojej správy. Schválili to mestskí poslanci uznesením.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM