Správy Tlačové správy

Dúbravka bude zapisovať prváčikov

Mestská časť Bratislava–Dúbravka je zriaďovateľom štyroch základných škôl. Zápisy prváčikov budú 19. a 20. apríla.

Ilustračný obrázok k článku Dúbravka bude zapisovať prváčikov
Zdroj: TASR

Všetky deti, ktoré do konca augusta tohto roku dovŕšia šesť rokov a aj tie, ktoré mali odloženú školskú dochádzku, čakajú aprílové zápisy do základných škôl na školský rok 2017/2018.

Dúbravka ich plánuje na stredu 19. apríla a štvrtok 20. apríla v čase od 15:00 do 18:30.

Zapísať len do jednej školy

Dúbravka má štyri základné školy, ktoré zriaďuje mestská časť a štyri, ktoré patria iným zriaďovateľom –špeciálna, dve súkromné a britská.

Miestne zastupiteľstvo určilo v roku 2004 školské obvody jednotlivých škôl, upravovalo ich v roku 2015. Podľa ulíc a trvalého bydliska tak patria obyvatelia k jednotlivým školským obvodom – školám.

Rodič môže zapísať dieťa na ktorúkoľvek základnú školu. Školy však musia prioritne prijímať žiakov podľa školských obvodov. Zapísať môže rodič dieťa len do jednej školy, rodičia si tak musia vybrať.

Povinnosti a pokusy

O prijatí dieťaťa rozhoduje riaditeľ a musí tak urobiť najneskôr do 15. júna. Zapísať sa musí aj dieťa, ktoré bude navštevovať školu v zahraničí, a to v škole podľa trvalého bydliska.

Zápis je totiž povinný, porušenie zákonnej prihlasovacej povinnosti sa trestá ako priestupok a zákonný zástupca môže dostať pokutu. Na zápis treba prihlásiť aj deti zdravotne postihnuté a zároveň priniesť úradný doklad o druhu postihnutia, aby sa včas prijalo ich vhodné zaškolenie.

Nutné je tiež priniesť aj rodný list dieťaťa, občiansky preukaz jeho zákonného zástupcu a podľa potreby i doklad o zdravotnom znevýhodnení dieťaťa. Rodič bude musieť na zápise uvádzať údaje o sebe a dieťati.

Zápisy do všetkých materských škôl budú o týždeň neskôr. Žiadosti o prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie bude prijímať materská škola 26. a 27. apríla od 15.00 do 17.00.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM