Samospráva

Dúbravka chce zriadiť zážitkovú promenádu

Na 10. októbra zvolal starosta Dúbravky Martin Zaťovič so svojím zástupcom Ľubošom Krajčírom neformálne stretnutie a plánovanie s obyvateľmi v teréne pod názvom Na slovíčko.

Zničené lavičky, rozbité hracie a oddychové prvky, pustnúce plasticky od čias výstavby sídliska. Tak dnes vyzerá najdlhšie dúbravská pešia zóna, ktorá vedie od AB Restaurant na ulici M.Sch.Trnavského smerom dole k Domu služieb. Roky zanedbávaná neupravovaná, autá tu často ignorujú zákazy a prechádzajú po chodníkoch i tráve. To všetko sa rozhodlo zmeniť vedenie mestskej časti. Plánuje obnovu a vytvorenie oddychovej zóny v Dúbravka.

Na 10. októbra zvolal preto starosta Dúbravky Martin Zaťovič so svojím zástupcom Ľubošom Krajčírom neformálne stretnutie a plánovanie s obyvateľmi v teréne pod názvom Na slovíčko.

Stretnutie sa začína o 17tej, najskôr sa má prejsť pešia zóna, pozrieť problémové miesta, potom by sa malo debatovať o návrhoch.

„Vítané sú podnety obyvateľov, pripomienky, kreatívne návrhy, všetci aktívni Dúbravčania, aj neziskovky,“ pozýva starosta Martin Zaťovič.

Súčasťou pešej zóny bude aj nový vizuálny štýl mestskej časti, ktorý Dúbravku predstavuje ako Čerešničku Bratislavy. Jeho autorom je grafický dizajnér Martin Žilinský, autor loga hlavného mesta, držiteľ Národnej ceny za dizajn, pôvodom Dúbravčan.

V prípade dažďa sa budú pozerať len fotografie z pešej zóny a debatovať pod strechou AB Restaurant. Neformálne debaty pod názvom Na slovíčko začalo vedenie Dúbravky organizovať na jar minulého roku, stretnutia prebiehali vždy v niektorej z dúbravských kaviarní či reštaurácií. Diskutovalo sa pri minerálke a čaji. So začiatkom jari vyšiel starosta Dúbravky von za ľuďmi.

Mestská časť Bratislava Dúbravka podnety od obyvateľov spisuje, informuje o riešeniach, venuje im pravidelnú rubriku v Dúbravských novinách. Mnohé pripomienky spadajú totiž napríklad do kompetencie magistrátu alebo iných inštitúcií. Na stretnutia starosta pozýva aj miestnych poslancov, ktorí sa v prípade záujmu môžu zúčastniť a pridať sa k debate. Týmto chce starosta umožniť občanom, aby lepšie spoznali názory nimi zvolených poslancov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM