Správy

Dúbravka dostane peniaze na zberný dvor. Kde bude?

Rozpočet hlavného mesta sa týka aj Dúbravky. Mesto vyčlenilo peniaze na náš zberný dvor, Harmincova dostala len na projekt.

Ilustračný obrázok k článku Dúbravka dostane peniaze na zberný dvor. Kde bude?
Zdroj: TASR

Hlavné mesto bude v tomto roku hospodáriť s rozpočtom 280 823 298 eur. Na poslednom minuloročnom zastupiteľstve o tom rozhodli bratislavskí poslanci. Viac peňazí má ísť na sociálnu pomoc a sociálne služby.

Dúbravky sa týkajú viaceré oblasti, mestskú časť ovplyvnia napríklad nové nájomné byty, ktoré tu chce mesto stavať, ale aj nový zberný dvor či modernizácia Karlovesko-dúbravskej električkovej radiály.

Harmincova len projekt

„V prijatom rozpočte na budúci rok sú aj peniaze na rozšírenie Harmincovej ulice, no zatiaľ len na projekt,“ približuje Juraj Káčer, mestský a dúbravský poslanec. Na Harmincovu je tak aktuálne vyčlenených 250-tisíc eur.

Vedenie Dúbravky sa snaží dlho sľubovaný projekt rozšírenia Harmincovej na meste rozhýbať, riešiť sa musí aj v súvislosti s plánovanou výstavbou v lokalite.

Dopravu v Dúbravke ovplyvní aj modernizácia ďalšieho úseku električkovej trate, pracovať sa bude v úseku Bagarova – PKO (tunel).

Čo sa týka cyklodopravy, tak v súvislosti s Dúbravkou mesto vyčlenilo peniaze len na projektovú dokumentáciu cyklochodníka Dúbravka – Lamač. Poslanec Juraj Káčer hodnotí mestskú cyklistickú dopravu v súvislosti s tohtoročným rozpočtom ako značne poddimenzovanú.

Kde bude?

Dobrou správou pre mestskú časť aj okolie sú peniaze na zberný dvor. Mesto na nový zberný dvor vyčlenilo na tento rok 150-tisíc eur, počíta však so spoluúčasťou mestskej časti. Dúbravka aktuálne hľadá vhodný pozemok.

Ďalšia pozitívna zmena bude v rámci opráv ciest a chodníkov, ktoré sa v meste plánujú v celkovej hodnote 1,46 mil. eur. Mesto chce tento rok spustiť aj výstavbu nájomných bytov pre obyvateľov z reštituovaných do­mov.

Po ukončení verejného obstarávania na výber zhotoviteľa a pridelení štátnej dotácie plánuje v Dúbravke postaviť bytový dom so 68 bytmi na ulici Pri kríži. Vyčlenilo na to 1, 7 milióna eur.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM