Rôzne

Dúbravka opäť hromadne daruje krv

Krv sa bude odoberať 21. novembra od 8:00 približne do 11:30.

Ilustračný obrázok k článku Dúbravka opäť hromadne daruje krv
Zdroj: TASR

Začalo to vlani na jar, pokračovalo na jeseň, na jar a teraz opäť na jeseň. Mestská časť Bratislava Dúbravka plánuje už štvrtý hromadný odber krvi pod názvom Na pol litra so starostom. Vedenie mestskej časti ho organizuje v spolupráci s Národnou transfúznou službou SR.

Obyvatelia a aj dúbravskí podnikatelia či poslanci tak nemusia chodiť nikam ďaleko. Národná transfúzna služba sa rozloží priamo v Kultúrnom centre Fontána na Ožvoldíkovej za OD Saratov. Vítaní sú pravidelní darcovia a aj tí, ktorí darcovstvo ešte neskúsili.

„Pozývame všetkých vo veku 18 do 60 rokov, " hovorí starosta Dúbravky Martin Zaťovič. Pravidelní darcovia môžu darovať do veku 65 rokov. Interval darovania pre mužov je každé tri mesiace a pre ženy každé štyri.

Krv sa bude odoberať 21. novembra od ôsmej rána.

Záujemcovia si musia priniesť občiansky preukaz a kartičku poistenca. Národná transfúzna služba odporúča večer pred odberom a aj ráno piť čo najviac tekutín a večer zjesť len niečo ľahšie, diétnejšie. Pred odberom si dať napríklad pečivo, med, ovocie či zeleninu.

Darovanie krvi je prejavom ľudskosti a prispieva tiež k regenerácii organizmu. Úbytok krvi pri darovaní vyprovokuje totiž organizmus k tvorbe nových, neopotrebovaných krviniek.

Event podujatia: "":https://www.facebook.com/…42510260777/

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM