Tlačové správy

Dúbravka otvorí novú materskú školu

Prvý školský deň, čiže 4. septembra otvorí mestská časť Bratislava-Dúbravka svoju jedenástu materskú školu. Priestory a objekt chce neskôr predstaviť aj verejnosti.

Ilustračný obrázok k článku Dúbravka otvorí novú materskú školu
Zdroj: TASR

Prvý školský deň, čiže 4. septembra otvorí mestská časť Bratislava-Dúbravka svoju jedenástu materskú školu. Priestory a objekt chce neskôr predstaviť aj verejnosti. Na 11. septembra preto pripravuje podujatie pod názvom Oslávme spolu materskú školu. Popoludnie sa začína o 15tej, vstup je voľný. Akcia je určená pre rodičov malých škôlkarov, ostatných záujemcov, deti z okolia, rodičov na materskej a rodičovskej dovolenke. Pôjde o spoznanie obnovených priestorov, drobné občerstvenie, no najmä divadielko, hru na novom ihrisku a zábavu zároveň. Deti a verejnosť budú vítať divadelníci na chodúľoch. Potom zahrá Divadielko z Domčeka priamo v areáli bábkové predstavenie O kozliatkach. „Nechceli sme robiť žiadne oficiálne prehliadky, ale akciu pre Dúbravčanov, pozvaní a vítaní sú preto všetci obyvatelia z okolia, miestni aj mestskí poslanci či média, na akciu všetkých pozýva starosta Dúbravky Martin Zaťovič, ktorý si dal za jednu zo svojich priorít otvorenie novej materskej školy a riešenie nedostatku miest v materských školách v Dúbravke.

Nová Materská škola Fedákova vznikla prestavbou a rekonštrukciou chátrajúceho objektu. Obnova sa začala v novembri minulého roku a trvala do júna. Počas leta prebehlo ešte zariaďovanie objektu. Budova slúžila v minulosti ako detské jasle. Bývalé vedenie Dúbravky ukončilo prevádzku súkromných jaslí v roku 2009 s dôvodom, že v objekte bude fungovať zariadenie pre seniorov. Tento prísľub však ostal len na papieri a budova odvtedy chátrala. V časti fungoval ešte dlhšie bytový podnik.

Rekonštrukciu niekdajšej budovy bytového podniku na Fedákovej financovala mestská časť zo svojho rozpočtu. Vyčlenila na to sumu 720-tisíc eur a ešte 80-tisíc eur potrebných na vybavenie kuchyne. Otvorením pribudne Dúbravke nová štvortriedna materská škola s kapacitou 92 detí. V septembri tak bude mať mestská časť spolu už 44 tried v jedenástich materských školách. Na nový školský rok sa prihlásilo do materských škôl 447 detí, prijatých bolo 356 detí.

„Podarilo sa prijať všetky deti, ktoré dovŕšili tri roky k 31. augustu 2017. Neprijali sme 91 detí, z toho je väčšina detí, ktoré budú mať tri roky až nasledujúci kalendárny rok,“ vysvetlila Ľubica Szilasiová zo Školského úradu Dúbravka a Lamač. Dodáva, že rozhodnutie nie je definitívne, ak sa uvoľní miesto v materskej škole, rodič dieťaťa bude oslovený, či má ešte o miesto v materskej škole záujem. Pri prijímaní rozhoduje vek dieťaťa – najprv sa budú prijímať, všetky deti, ktoré dovŕšia tri roky veku k 31. decembru 2017 a následne ostatné.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM