Štefan Maceják Tlačové správy

Dúbravka pokračuje v čistení sôch

Po obnove Družičiek, sôch dievčat s názvom Kvetinová spomienka, neďaleko Domu služieb či sochy Panny Márie, ktorá sa vrátila späť do Tavarikovej osady, a vyčistení kamennej sochy Dievča s knihou od Teodora Baníka na Nemčíkovej ulici, pokračuje mestská časť Bratislava Dúbravka v čistení sôch.

Ilustračný obrázok k článku Dúbravka pokračuje v čistení sôch
Zdroj: Dnes24.sk

Včera odborní pracovníci vyskúšali a dnes využili vysokotlakový čistič s teplou vodou na vyčistenie sôch v areáli Materskej školy Ušiakova.

Dlhý, široký, bystrozraký, čiže tunajšie sochy od Miroslava Cipára, sú tak čistejšie, farba sa rozjasnila. Mestská časť plánuje aj očistenie nápisov na farebnom umeleckom kameni. Ďalšie čistenie sôch má prebehnúť v Materskej škole Ožvoldíkova.

V súvislosti s umeleckými predmetmi vo verejnom priestore pripravuje mestská časť Bratislava Dúbravka aj obnovu sôch v rámci revitalizácie pešej zóny , ktorá vedie od reštaurácie na ulici M. Sch. Trnavského k Domu služieb.

Počas minulého roku pribudla v Dúbravke aj nová socha. Na ihrisku pri Horanskej studni vyrástla drevená princezná Dúbravka. Rezbári tu oživili staré stromy aj priestranstvo starej Dúbravky, tento rok plánujú pokračovať.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM