Tlačové správy

Dúbravka poradí ako nedať zlomeninám šancu

Ako sa vyhnúť zlomeninám, ako znížiť riziko pádov a v čom vlastne riziko spočíva? Mestská časť Bratislava-Dúbravka pokračuje aj tento rok v sérií prednášok so zdravotnou tematikou, ktoré organizuje v spolupráci s Komisiou sociálno-zdravotnou a bytovou a Občianskym združením ANTIAGE & Jesenium.

Ilustračný obrázok k článku Dúbravka poradí ako nedať zlomeninám šancu
Zdroj: Dnes24.sk

Po rozprávaní s oftalmológom, reumatológom či prednáške na tému rakoviny prostaty budú Dúbravčania debatovať s osteológom, čiže špecialistom pre metabolizmus a denzitu kostí.

Prednáška s doktorom Jurajom Wendlom prebehne 21. mája o 14tej v oranžovej sále Domu kultúry Dúbravka v rámci edukačného programu „Nedajte zlomenine šancu“.

Určená je najmä pre mužov a ženy nad 60 rokov, ľudí s poruchou rovnováhy, zhoršenou pohyblivosťou, s výraznejšou poruchou zraku, s ľahkým preriednutím kostí (osteopénia) a aj pre pacientov závažným preriednutím kostí (osteoporóza).

„Osteológ vysvetlí význam zlomenín a aj oslabenie odolností kostí voči zlomeninám,“ približuje Juraj Štekláč, lekár a predseda Komisie sociálno-zdravotnej a bytovej, ktorý prednášky na zdravotné témy v Dúbravke pravidelne organizuje.

Špecialista bude hovoriť aj o riziku pádov. V rámci prednášky nebudú chýbať ani praktické rady, ako možno riziko zlomenín znížiť vlastným úsilím, napríklad pohybom, životosprávou aj špeciálnym cvičením.

Vstup je voľný.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM