Samospráva

Dúbravka schválila rozpočet

Dúbravka nebude v rozpočtovom provizóriu, Miestni poslanci schválili rozpočet.

Ilustračný obrázok k článku Dúbravka schválila rozpočet
Zdroj: Dnes24.sk

Dúbravskí poslanci sa dnes stretli na poslednom tohtoročnom zasadnutí. Po dlhej rozprave nakoniec schválili rozpočet mestskej časti, proti hlasoval len jeden.

Dúbravka bude mať v roku 2016 mierne prebytkový rozpočte, počíta s príjmami vo výške 10, 511 milióna eur a výdavkami na úrovni 10,464 milióna eur. „Rozpočet je mierne prebytkový, nemáme majetok, ktorý by sme mohli predávať. Na druhej strane máme kapitálové výdavky napríklad vznik novej materskej školy na Fedákovej,“ vysvetľoval na úvod prednosta úradu Rastislav Bagar.

Materská škola na Fedákovej je najväčšou investíciou pre Dúbravku. Rekonštrukcia niekdajšej budovy bytového podniku by mala vyjsť na 530-tisíc eur, pričom 160-tisíc eur získala mestská časť v rámci dotácie na rozširovanie kapacít materských škôl od ministerstva školstva.

„Prioritou rozpočtu je školstvo, máme viac ako 160 detí starších ako tri roky, ktoré sú neumiestnené do materských škôl,“ povedal starosta Dúbravky Martin Zaťovič. „Druhá materská škola by mala vzniknúť v spolupráci s Bratislavským samosprávnym krajom v rámci projektu duálneho vzdelávania na Pedagogickej akadémii na Bullovej. V rozpočte sa snažíme tiež znižovať tok financií do miestnych médií, chceme začať s participatívnym rozpočtom a pokračovať v obnove chodníkov.“

Zlepšiť by sa mala podľa starostu aj práca na referáte životného prostredia úradu a tým aj starostlivosť o zeleň.

Okrem školstva je prioritou v oblasti výdavkov v Dúbravke spustenie rekonštrukcie Domu kultúry Dúbravka, modernizácia jednej sály je plánovaná na 150-tisíc eur.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM