Tlačové správy

Dúbravka zriadila miestnosť prvej pomoci

Na vlaňajšom festivale speváckych seniorských súborov náhla nevoľnosť a zásah lekára počas kultúrneho podujatia. Udalosť, ktorá našťastie skončila dobre, motivovala. Mestská časť Bratislava-Dúbravka zriadila miestnosť prvej pomoci.

Ilustračný obrázok k článku Dúbravka zriadila miestnosť prvej pomoci
Zdroj: Dnes24.sk

„Prišla mi vtedy na um myšlienka vytvoriť v Dome kultúry Dúbravka, kde prebiehajú rôzne kolektívne podujatia, akúsi miestnosť pomoci pre nečakané situácie,“ hovorí miestny a župný poslanec, lekár Juraj Štekláč, ktorý na podujatí zasahoval. „Teší ma, že sa mestská časť chopila nápadu a miestnosť je už k dispozícii.“

Nová ošetrovňa alebo miestnosť prvej pomoci je pripravená vo foyer Domu kultúry Dúbravka je v nej lôžko, umývadlo, toaleta, defibrilátor a všetky potrebné zdravotnícke pomôcky.

„Miestnosť je pripravená, no dúfam, že ju budeme využívať čo najmenej,“ hovorí vicestarosta Dúbravky Ľuboš Krajčír, ktorý je zároveň aj predsedom Miestneho spolku Slovenského Čereného kríža v Dúbravke.

Miestny spolok Slovenského Čereného kríža v Dúbravke obnovil v roku 2016 svoju dobrovoľnú humanitárnu činnosť a rozvíja sa. Organizuje kurzy, zbierky a pomáha pri rôznych podujatiach v mestskej časti.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM