Tlačové správy

Dúbravské komunitné centrum podporila grantom Nadácia Zurich Foundation

Začalo to hodinami dobrovoľníctva, spoznávaním, pokračovalo ideou, napísaním grantu a úspechom. Nadácia Z Zurich Foundation ocenila projekt komunitného Centra rodiny na Bazovského ulici v Dúbravke.

Ilustračný obrázok k článku Dúbravské komunitné centrum podporila grantom Nadácia Zurich Foundation
Foto: Zlatica Gregorová

Centrum od roku 2014, vytvorilo v okolí neho silnú komunitu, mení priestory, záhradu, rozvíja mnohé aktivity. Počas šiestich rokov ho nadácia podporí sumou 152 400 eur, peniaze sú určené na rekonštrukciu a obnovu objektu centra a aj jeho aktivity.

Uplynulý týždeň sa preto stretli zástupcovia neziskovej organizácie Centrum rodiny, spoločnosti Zurich Insurance Company Ltd na Slovensku a mestskej časti Bratislava-Dúbravka, aby prevzali symbolický šek. Prišiel ho odovzdať riaditeľ Zurich Insurance Company Ltd, organizačná zložka Wolfgang H. Fischer.

Spoločne s vicestarostom Dúbravky Ľubošom Krajčírom a mestskými poslancami Zdenkou Zaťovičovou a Jurajom Káčerom prešli priestory komunitného centra.

„Zaujal nás koncept a fungovanie Centra rodiny, v ktorom nájdu miesto všetci – seniori, deti, športovci, mladí a aj znevýhodnení obyvatelia,“ komentoval Wolfgang H. Fischer.

S nápadom napísania projektu prišla Dúbravčanka Zuzana Pachingerová, ktorá pôsobí v Zurich Insurance Company Ltd ako špecialista výberov a komunikácie. Spolu so štatutárkou neziskovej organizácie Centrum rodiny Alžbetou Šporerovou napísali projekt.

„Zameraný bol najmä na rekonštrukčné práce, podporné aktivity, vytvorenie počítačovej miestnosti, podali sme ho a bol úspešný,“ približuje Zuzana Pachingerová. „Zamestnanci Zurich Insurance Company Ltd chodievali do centra ako dobrovoľníci na manuálne práce a aj prednášať odborné témy, za každú hodinu dobrovoľníctva sme vedeli od nadácie Z Zurich Foundation získať aj finančné prostriedky.“

Centrum rodiny na Bazovského ponúka mnohé aktivity, jeho cieľom je, aby si v ňom našli miesto všetci. Zdenka Zaťovičová, mestská poslankyňa za Dúbravku a členka Komisie sociálno-zdravotnej a bytovej, hovorí, že mestská časť s centrom úzko spolupracuje od roku 2015. „Je to pomoc, dotácia, ktorú by si mestská časť nemohla dovoliť. Je to veľká podpora zo strany súkromného sektora nielen v rámci mestskej časti, ale celej Bratislavy.“

V budove v správe mestskej časti pôsobí nezisková organizácia za symbolické nájomné, kedysi zanedbané priestory však potrebujú rekonštrukciu.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM