Rôzne

Hlavné mesto v pozore: Extrémisti a chuligáni budú opäť pochodovať Bratislavou

Dva pochody, jeden pretek a k tomu korunovačné slávnosti. Polícia už pripravuje mimoriadne bezpečnostné opatrenia.

Ilustračný obrázok k článku Hlavné mesto v pozore: Extrémisti a chuligáni budú opäť pochodovať Bratislavou
Zdroj: Dnes24.sk

Odporcovia „diktátu Bruselu a nelogických sociálnych experimentov EÚ“ naplánovali ďalší pochod v hlavnom meste. V sobotu 25. júna sa pravicoví extrémisti a futbaloví chuligáni opäť stretnú na Hlavnej stanici, aby pochodovali Starým Mestom proti „likvidácii Európy a spoločne za Slovensko“.

Nadviazať chcú pritom na minuloročný protest proti islamizácii Európy, ktorý sa skončil fyzickým napadnutím mladej arabskej rodiny i prekazením prestížnych pretekov City Downhill.

Aby toho nebolo málo…

Na sociálnej sieti zatiaľ svoju účasť potvrdilo viac ako 1200 ľudí. Protestné zhromaždenie by sa malo začať o 15:00 hodine a ohlásené je do 17:00 hodiny. Na pochod zvolávajú aj Vzdor Kysuce, Ultras Žilina a Ultras Spartak Trnava.

Minulý rok pochodovalo Bratislavou takmer 10-tisíc extrémistov a chuligánov, pochod sa nezaobišiel bez násilností a rôznych incidentov.

Doplatili naň napríklad aj nadšenci prestížneho podujatia horských cyklistov City Downhill World Tour. Maskovaní futbaloví chuligáni vtedy totiž zaútočili na divákov počas finálovej jazdy Brazílčana Bernarda Cruza. Hoci na miesto ihneď dorazili policajné zložky a ťažkoodenci, ktorí zasiahli proti skupine približne 300 osôb na nádvorí Bratislavského hradu, organizátori museli preteky zrušiť.

Bezpečnostné opatrenia

Tento rok sa cyklistické podujatie opäť koná v rovnakom čase s pochodom proti diktátu Bruselu. Zároveň bude v sobotu hlavné mesto žiť aj korunovačnými slávnosťami a pochodovať sa chystajú tiež „priatelia slobody a antifašizmu.“ Na antifašistickej mobilizácii svoju účasť predbežne potvrdilo viac ako 800 ľudí.

Polícia v tejto súvislosti prijme mimoriadne opatrenia. „Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave prijme opatrenia bezpečnostného charakteru tak, aby pred, počas a po ukončení zhromaždenia v mieste jeho konania ako aj okolí bola zabezpečená ochrana života, zdravia ako aj majetku občanov,“ povedala pre Bratislava24.sk bratislavská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová.

Pochod zakázať nemožno. Staré Mesto má zviazané ruky. „Kvôli zastaralému zákonu nemáme legálne možnosti na vydanie zákazu zhromaždenia,“ povedala hovorkyňa Starého Mesta Nora Gubková.

O bezpečnostných opatreniach mesta budeme informovať.

Čítajte tiež: Pred Dóm sv. Martina umiestnil neznámy páchateľ figurínu so zbraňou

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM