Kultúra

Hviezdy na záver roka zaspievajú Dúbravčanom

Vianočno-novoročný koncert 28. decembra o 16tej v Kostole Kozmu a Damiána.

Ilustračný obrázok k článku Hviezdy na záver roka zaspievajú Dúbravčanom
Zdroj: Dnes24.sk

Magická atmosféra, kultúrny zážitok, stretnutie blízkych, alebo len jedinečná možnosť prezrieť si starý dúbravský kostol. O tom všetkom bude koncert, ktorý vo vianočnom období organizuje Mestská časť Bratislava- Dúbravka, Rada seniorov v Dúbravke, v spolupráci so Základnou umeleckou školou Eugena Suchoňa a miestnou katolíckou a evanjelickou cirkvou.

Koncert 28. decembra o 16tej má nadviazať na vlaňajšiu úspešnú premiéru, keď sa miesta v kostole zaplnili do posledného.

Predvedie sa operný spevák Martin Babjak, ktorý vystúpi aj so svojím bratom Jánom, taktiež vynikajúcim spevákom. V programe nebude chýbať ani Dúbravčan a známy spevák Peter Oswald, svoj operný svet priblíži aj Jozef Benci, za klavír si sadne Jana Nagy-Juhasz, rozoznejú tóny organu a spevu Dúbravčanov Ružovičovcov a ďalšie spevácke zbory a spevokoly.

„Koncert bude mať aj vďaka miestu určite skvelú atmosféru a presne v takomto pokojnom duchu a hudbou by sme chceli Dúbravčanom zaželať všetko dobré a najmä zdravie do nového roku,“ pozýva na podujatie starosta Martin Zaťovič. Na záver zaznejú vianočné a novoročné spevy aj pieseň Tichá noc, svätá noc…

Vstup na koncert je voľný.

Obsadenie:

Ján a Martin Babjak – spev

Jozef Benci a Jana Nagy-Juhasz – spev, klavír

Peter Oswald – spev

Ján Ružovič a Jana Ružovičová – spev, hra na organe

Lamačsko-dúbravský cirkevný spevácky zbor

Spevácky zbor Dúbravanka

Kunz band – pedagógovia ZUŠ Eugena Suchoňa

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM