Jakub Haršany Správy

Mesto chce zakázať pyrotechniku. Avšak s výnimkou Silvestra

Bratislavský magistrát na svojom zasadnutí navrhol zakázať používanie zábavnej pyrotechniky na území hlavného mesta. Výnimkou by bola oslava Nového roka.

Ilustračný obrázok k článku Mesto chce zakázať pyrotechniku. Avšak s výnimkou Silvestra
Zdroj: TASR

Mesto z dôvodu ochrany verejného poriadku navrhuje zákaz používania týchto výrobkov s výnimkou Silvestrovskej noci, presnejšie od 22. hodiny do 1. januára do 2. hodiny.

Pripomienky do 6. septembra

Návrh všeobecne záväzného nariadenia (VZN) o používaní pyrotechniky na území Bratislavy je možné pripomienkovať do utorka 6. septembra. Informuje o tom hlavné mesto na svojej oficiálnej internetovej stránke.

Pripomienky môžu fyzické a právnické osoby posielať písomne na adresu Magistrát hlavného mesta Slovenskej republiky Bratislavy, Oddelenie kultúry, školstva, športu a mládeže, Primaciálne nám. č. 1, P.O.Box 192, 814 99 Bratislava 1. Svoje názory môžu obyvatelia mesta posielať aj elektronickou poštou na adresu halmova@bratislava.sk a taktiež ústne počas úradných hodín na magistráte mesta.

Návrh sa týka výrobkov zábavnej pyrotechniky a iných pyrotechnických výrobkov, ktoré sú voľne dostupné na trhu, a ktoré obsahujú výbušné látky alebo zmes výbušných látok, ktorý je navrhnutý na vyprodukovanie tepla, svetla, zvuku, plynu alebo dymu alebo na kombinácie týchto efektov.

Niektorí obyvatelia chceli úplný zákaz

Mnohým obyvateľom vadí rachot petárd či rakiet, nehovoriac o domácich miláčikoch, ktorým nadmerný hluk spôsobuje utrpenie. Aj z tohto dôvodu občania už začiatkom roka spísali petíciu, v ktorej navrhovali úplný zákaz používania pyrotechniky, nakoľko sa predchádzajúce nariadenie striktne nedodržiavalo a aj kontrola dodržiavania sa ukázala ako nedostatočná.

Uvidíme, čo prinesie nové VZN, ktoré by malo byť platné od 1. novembra 2016. Predtým ho však musí schváliť bratislavské mestské zastupiteľstvo.

Čítajte aj: Mestskí poslanci volajú po zrušení petícií pri zákaze hazardu

Ilustračný obrázok

Zábavná pyrotechnika
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM