Samospráva

Poslanci Dúbravky budú rokovať. Nosnou témou zasadnutia bude kultúra

Zasadnutie bude 9. februára o 15tej v Kultúrnom centre Fontána na Ožvoldíkovej.

Ilustračný obrázok k článku Poslanci Dúbravky budú rokovať. Nosnou témou zasadnutia bude kultúra
Zdroj: Dnes24.sk

O činnosti mestskej polície, výsledkoch kontroly miestnej kontrolórky Ruženy Zathureckej či informácie o výsledkoch výberového konania na post riaditeľa Domu kultúry Dúbravka. To všetko čaká v utorok 9. februára na rokovaní miestneho zastupiteľstva dúbravských poslancov.

Zasadnutie sa začína o 15tej v Kultúrnom centre Fontána na Ožvoldíkovej. Sledovať sa bude dať aj online prostredníctvom Dúbravskej televízie.

Neskorší začiatok zasadnutí

Rokovanie posunulo nové vedenie Dúbravky zámerne do popoludňajších hodinách, aby ho mohlo sledovať čo najviac Dúbravčanov. Navyše sa dá pozerať aj online.

K najdôležitejším bodom programu by mal v utorok patriť výsledok výberového konania na post riaditeľa Domu kultúry Dúbravka.

Poslanci by tak na základe výsledkov konkurzu mali z funkcie odvolať súčasnú riaditeľku Henrietu Dóšovú a vymenovať víťaza, ktorý vzišiel z druhého výberového konania. Prvé sa totiž minulý rok skončilo bez víťaza, keďže výberová komisia na riaditeľa neodporučila ani jedného kandidáta. V druhom výberovom konaní rozhodla, že sa na prvom mieste umiestnil Peter Varga.

Spojenie kultúry

Okrem zmeny v riadení Domu kultúry, navrhuje vedenie mestskej časti aj úpravu v organizácii celej kultúry v mestskej časti. Dnes je totiž kultúra organizovaná v dvoch líniách a často chaoticky.

Prvá v rámci miestneho úradu na oddelení kultúry, školstva a športu a projektových činností. Druhú líniu predstavuje príspevková organizácia, ktorá organizuje kultúru v rámci Domu kultúry Dúbravka. Poslanci by tak mali rokovať aj o návrhu zrušenia príspevkovej organizácie Domu kultúry Dúbravka a vytvorení samostatného oddelenia zaoberajúceho sa kultúrou, ktoré bude viesť nový riaditeľ DKD.

Toto novovzniknuté oddelenie by malo mať na starosť koordinovanie a organizáciu všetkých kultúrnych akcií v Dúbravke, čo má prispieť k ucelenému kultúrnemu programu v mestskej časti s jednotnou dramaturgiou. Novovytvorené oddelenie by zabezpečovalo všetky kultúrne akcie organizované v úzkej spolupráci s komisiou kultúry.

Ak poslanci Dúbravky návrh schvália, príspevková organizácia DKD zanikne na konci februára.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM