Samospráva

Poslanci nesúhlasili s dodatkom štatútu mesta v oblasti parkovacej politiky

Podvečer rokovali poslanci Dúbravky mimoriadne. Hovorilo sa o odpadoch a parkovaní

Ilustračný obrázok k článku Poslanci nesúhlasili s dodatkom štatútu mesta v oblasti parkovacej politiky
Zdroj: Dnes24.sk

Poslanci bratislavskej Dúbravky dnes zasadli mimoriadne. Dôvodom bol návrh dodatku Štatútu hlavného mesta v oblasti odpadového hospodárstva, ku ktorému sa musela mestská časť vyjadriť.

Odsúhlasili ho bez akýchkoľvek pripomienok i debaty. „Od 1. januára 2016 vstúpil do platnosti zákon o odpadoch,“ vysvetlil na úvod materiál Pavel Gašparovič, vedúci oddelenia územného rozvoja a životného prostredia. „Nový zákon o odpadoch oproti doteraz platnému zákonu podrobnejšie upravil, respektíve rozšíril niektoré pôsobnosti obce.“

Najvýznamnejšia zmena sa podľa Gašparoviča týka zavedenia rozšírenej zodpovednosti výrobcov za zber vytriedených zložiek komunálnych odpadov. Oproti doterajšiemu stavu výrobcovia obalov preberajú aj finančnú zodpovednosť za odpad z obalov a za odpad z neobalových výrobkov.

Hoci sa očakávala dlhá a búrlivá debata, takmer bez diskusie ukončili dúbravskí poslanci aj rokovanie o stanovisku miestneho zastupiteľstva k Návrhu dodatku Štatútu hlavného mesta v oblasti parkovacej politiky.

Mestská časť sa musela k nemu vyjadriť pre zámer prijať všeobecné záväzne nariadenie o dočasnom parkovaní motorových vozidiel na vymedzených úsekoch miestnych komunikácií na území Bratislavy.

Materiál mali prísť uviesť zástupcovia magistrátu, na rokovanie však neprišli. Poslanci s návrhom dodatku Štatútu hlavného mesta v oblasti parkovacej politiky nakoniec nesúhlasili. „Myslím, že návrh je vhodný pre hlavné mesto, no neviem či je vhodný pre mestské časti,“ hodnotil poslanec Maroš Repík.

Poslanci sa však zhodli na tom, že parkovanie je nutné riešiť. Zástupcovia magistrátu do Dúbravky nakoniec prišli, no s hodinovým meškaním, čiže po rokovaní, keď sa už poslanci rozišli.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM