Šport

Profesionálny medzinárodný squashový turnaj bude v Dúbravke

Hráči z deviatich krajín sveta sa stretnú v Imet Squash-Relax.

Ilustračný obrázok k článku Profesionálny medzinárodný squashový turnaj bude v Dúbravke
Zdroj: TASR

Jediný PSA (professional squash association) turnaj na Slovensku v sezóne začne kvalifikáciou vo štvrtok 10. decembra 2015 v Imet Squash-Relax centre v bratislavskej Dúbravke. Turnaj je dotovaný 5000USD, hrá sa pavúk o 32 hráčoch.

Nasadená turnajová jednotka je Angličan Chris Fuller, momentálne svetová 99 v rebríčku PSA, a ako dvojka česká squashová legenda Jan Koukal. Do hlavného pavúka sa priamo kvalifikoval aj majster Slovenska 2015 Miroslav Celler a Tomáš Tóth. Ďalší Slováci sa o to pokúsia v kvalifikačných zápasoch.

Finálový súboj v nedeľu

V piatok 11. decembra sa hrajú zápasy 1. a 2. kola. V sobotu od 12tej sa budú môcť vidieť štvrťfinálové a od 17. semifinálové zápasy. Finálový boj o víťaza je plánovaný na nedeľu 14. decembra o 14.hodine. Vstup je zadarmo.

Turnaj PSA Imet Open je jedinečnou možnosťou vidieť hrať kvalitný a aj divácky atraktívny squash hráčov zo svetového rebríčka. Celkovo sa turnaja zúčastní viac ako 40 hráčov z deviatich krajín sveta

Squash je veľmi dynamický a rýchly šport náročný na kondíciu, hrajúci sa na uzavretom kurte o rozmeroch 9m75 × 6m40. Hrajú dvaja hráči raketou a zvyčajne čiernou gumenou loptičkou, ktorá sa počas hry údermi zohrieva až na 45st Celsia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM