Rôzne

Prvá súkromná strelnica na Slovensku vznikla v Dúbravke

Nezasvätení možno ani nevedia, že na konci Dúbravky už dvadsať rokov funguje podzemná klimatizovaná strelnica, ktorá funguje ako rodinný podnik.

Ilustračný obrázok k článku Prvá súkromná strelnica na Slovensku vznikla v Dúbravke
Zdroj: Dnes24.sk

Gabriel Tóth firmu po roku 1989 založil ako stolársku výrobu, ale ako bývalý predseda streleckého klubu Zväzarmu hneď uvažoval aj o tom, ako by pre širokú verejnosť mohol ponúkať aj záujmovo rekreačnú a športovú streľbu.

Tak vznikla na Agátovej ulici krytá strelnica, ktorá spĺňala všetky parametre na takéto zariadenie. Zaujímavosťou je, že to bola prvou súkromnou krytou strelnicou pre verejnosť na Slovensku.

Od začiatku strelnicu s možnosťou požičať si zbraň využívala široká verejnosť ale aj profesionáli. „Tí musia zo zákona absolvovať raz ročne streľby,“ hovorí konateľ firmy Gabriel Tóth.

Pod dohľadom skúseného inštruktora však môžu absolvovať strelecký výcvik aj ľudia, ktorí nemajú zbrojný preukaz a veľmi populárne sú firemné teambuildingové podujatia či semináre a školenia.

Vo vzduchovkovej strelnici si môžu pod vedením inštruktorov športovo zastrieľať aj mladež a deti. „V budúcnosti by sme chceli prevádzkovať aj kušovú a lukovú strelnicu, a, samozrejme, chceli by sme sa aj tu zamerať na mládež,“ hovorí Gabriel Tóth a dodáva, že v tomto smere je strelnica zameraná vyslovene športovo a rekreačne.

Čítajte viac: Nefunkčné hodiny v Starom Meste by konečne mohli ukazovať správny čas

Strelnica v Dúbravke
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM