Správy

Prváci v Dúbravke zasadli do lavíc

Najväčší záujem je už niekoľko rokov o Základnú školu Pri kríži, stúpa aj záujem o Základnú školu Nejedlého.

Ilustračný obrázok k článku Prváci v Dúbravke zasadli do lavíc
Zdroj: TASR

Mestská časť Bratislava Dúbravka dnes privítala 297 prváčikov, v štyroch základných školách, v ktorých je zriaďovateľom. Najväčší záujem je už niekoľko rokov o Základnú školu Pri kríži, stúpa aj záujem o Základnú školu Nejedlého.

Počas leta preto na tejto škole prebiehala rekonštrukcia a úprava priestorov. Základná škola Nejedlého dostala nové svetlá, rekonštruovali sa aj toalety a veľkou prestavbou bolo aj zvyšovanie kapacity školy o dve triedy.

„Záujem rodičov o štúdium na tejto škole, ktorú chcelo bývalé vedenie mestskej časti dokonca zatvoriť, totiž v posledných rokoch stúpol a škola sa stala aj vďaka jej riaditeľke Lene Kampmillerovej obľúbenou,“ vysvetlil starosta Martin Zaťovič.

Úvod školského roka odštartovali školy veselo – hudbou, obrázkami, pasovaním prvákov a aj vyrobenými darčekmi pre najmenších.

Aj vedenie mestskej časti prispelo, pre veselší štart do nového školského roku dostali prváci farbičky a pre bezpečnosť aj reflexnú pásku, aby boli školáci v uliciach lepšie viditeľní.

Starosta bol osobne vítať prváčikov na Základnej škole Nejedlého, vicestarosta Ľuboš Krajčír navštívil školu na Sokolíkovej.

Počty prvákov v jednotlivých školách v Dúbravke:

  • ZŠ Beňovského: 59
  • ZŠ Nejedlého: 75
  • ZŠ Pri kríži: 104
  • ZŠ Sokolíkova: 59
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM