Správy

RANNÁ ŠTVORKA: Meniny majú ženy z krajiny v Malej Ázii, oslávia ich pod oblakmi

Keď august páli, bude páliť aj víno. Z dnešnej pranostiky veľa nebude, slnko nás posledné dni veľmi nepáli. Záver týždňa bude polooblačný s prehánkami.

Ilustračný obrázok k článku RANNÁ ŠTVORKA: Meniny majú ženy z krajiny v Malej Ázii, oslávia ich pod oblakmi
Zdroj: TASR

Západ: Prevažne oblačno, najnižšie ranné teploty 15 až 12 a najvyššie denné 24 až 27 stupňov C.

Stred: Na strednom Slovensku prevažne oblačno, prehánky, najnižšie ranné teploty 14 až 9 a najvyššie denné 22 až 26 stupňov C.

Východ: Na východnom Slovensku prevažne oblačno, najnižšie ranné teploty 14 až 10 a najvyššie denné 22 až 26 stupňov C.

Meniny má Lýdia

Ženské meno Lýdia je na Slovensku ojedinelé, má grécky pôvod a v preklade znamená „pochádzajúca z Lýdie, krajiny v Malej Ázii“. Nositeľky mena Lýdia sú priebojné, zanietené, pracovité a ctižiadostivé. Už ako deti si uvedomujú svoj pôvab aj inteligenciu.

Obľubujú pohodlie a všetko, čo je luxusné. Dobre sa uplatnia ako letušky či módne návrhárky. Lýdie chcú žiť naplno. Aj psychicky náročné situácie zvládajú s prehľadom. Životaschopnosť Lýdií je veľmi dobrá a umožní im čeliť menším zdravotným problémom.

Stalo sa doma

1685 – Spod tureckej nadvlády bola oslobodená pevnosť Nové Zámky.

Stalo sa vo svete

1662 – Zomrel francúzsky filozof a matematik BLAISE PASCAL. Narodil sa 19.6.1623.

1883 – Narodila sa francúzska módna návrhárka COCO CHANEL (vlastným menom Gabrielle Bonheur Chanelová). Zomrela 10.1.1971.

Skladba dňa

Hudobným oslávencom je John Richard Deacon (19. august 1951, Leicester, Leicestershire), anglický hudobný umelec, známy ako basgitarista britskej skupiny Queen.

Deacon bol najmladší zo skupiny, posledný kto sa k nej pripojil. Napísal piesne ako „You're My Best Friend“, „Another One Bites the Dust“, „I Want to Break Free“, „Freddie“… Deacon sa od hudobného biznisu dištancoval v roku 1997, venuje sa rodine a podnikaniu.

Ilustračné foto, TASR

Queen
1
Galéria
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM