Šport

Školáci začnú s plaveckým výcvikom

Dúbravské deti budú navštevovať plavecký kurz v Iuvente.

Ilustračný obrázok k článku Školáci začnú s plaveckým výcvikom
Zdroj: TASR

Viac než 160 detí základných škôl z mestskej časti Bratislava- Dúbravka sa od pondelka 20. marca zúčastní intenzívneho plaveckého výcviku. Jeho cieľom je rozvíjať u detí pohybové aktivity a tiež zvýšiť ich plaveckú gramotnosť.

Deti budú na kurzy využívať plavecký bazén, ktorý je súčasťou komplexu budov organizácie IUVENTA – Slovenského inštitútu mládeže, na Karloveskej ulici.

V rámci pilotného kurzu, ktorý je určený pre žiakov vo veku 8 – 10 rokov, budú plavecký bazén využívať žiaci zo štyroch základných škôl v Dúbravke – ZŠ Beňovského, ZŠ Nejedlého, ZŠ Pri kríži a ZŠ Sokolíkova. Kurzy budú vedené pod dohľadom kvalifikovaných trénerov.

Generálna riaditeľka IUVENTY – Slovenského inštitútu mládeže, PaedDr. Alena Minns, PhD. a zástupca starostu mestskej časti Bratislava – Dúbravka, Mgr. Ľuboš Krajčír, podpísali v piatok 17. marca zmluvu o prenájme plavárne.

„Veľmi nás teší, že sa nám podarilo rozbehnúť túto spoluprácu a veríme, že táto spolupráca naštartuje aj ďalšie plavecké kurzy,“ hovorí Ľuboš Krajčír, zástupca starostu mestskej časti Bratislava- Dúbravka.

Obidve strany pri podpise zmluvy zároveň vyjadrili spoločný záujem ohľadom ďalšej spolupráce medzi inštitúciou a mestskou časťou.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM