Rôzne

V Dúbravke je v piatok klobásový sviatok...

Na jubilejný desiaty ročník Dúbravského klobásového festivalu sa prihlásilo sedem družstiev, z toho tri dúbravské. Podľa našich informácií družstvá budú súťažiť až s desiatimi druhmi výrobkov. Návštevníkov čaká ochutnávka pečených klobás a starodúbravskej zabíjačkovej kapustnice.

Ilustračný obrázok k článku V Dúbravke je v piatok klobásový sviatok...
Zdroj: Dnes24.sk

„Dolnozemská, dúbravská, maďarská, pálivá, korenená, klasická aj modernizovaná s orechmi, oreganom, majoránom, trojfarebná …,“ to všetko sme počas desiatich ročníkov Dúbravského klobásového festivalu už ochutnali, hovorí organizátor podujatia Ľubo Navrátil. Na tohtoročnom jubilejnom ročníku podľa predbežných informácií budú súťažiť dolnozemské (čabianska, petrovecká) typy s „našinskými“ klobásami (záhorácka, dúbravská, liptovská). Sedemčlenná porota napokon rozhodne, ktoré družstvo si odnesie palmu víťazstva. Okrem domácich Dúbravčanov sú medzi súťažiacimi zastúpené aj mestské časti Karlova Ves, Petržalka, Devínska Nová Ves a Žitný ostrov.

Organizátorom podujatia je Dúbravské múzeum v spolupráci s domom kultúry. Podobné podujatia sú súčasťou interaktívneho programu múzea, ktoré usiluje o propagáciu dejín mestskej časti a zachovanie tradícií a zručností našich predkov prostredníctvom workshopov. Takto napríklad počas tohoročných hodov v rámci remeselného dvora strúhali drevené lyžice, plietli košíky a drôtovali. Kulinárske podujatia spojené s ochutnávkou tradičných výrobkov sú však najpopulárnejšie.

Takže v piatok 17. novembra v čase od 10.00 si môžete pozrieť expozíciu Dúbravského múzea, osvojiť si fortiele majstrov „klobásnikov“, a pri country hudbe ochutnať pečenú klobásku, chlieb s domácou masťou a cibuľkou, šunkové a slaninkové jednohubky a starodúbravskú kapustnicu s klobásovými guľkami.

Klobasový festival
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM