Samospráva

Zápisy do škôl v Dúbravke sa blížia

Mestská časť Bratislava – Dúbravka ako zriaďovateľ štyroch základných škôl bude zapisovať deti do prvého ročníka 20. a 21. apríla 2016.

Ilustračný obrázok k článku Zápisy do škôl v Dúbravke sa blížia
Zdroj: TASR

Klasický februárový termín zápisov prváčikov sa zmenil na aprílový. „Dôvodom je zmena v zákone o výchove a vzdelávaní, čiže v školskom zákone,“ upresňuje starosta Dúbravky Martin Zaťovič.

Všetky deti, ktoré do konca augusta tohto roku dovŕšia šesť rokov, a aj tie, ktoré mali odloženú školskú dochádzku, čakajú aprílové zápisy do základných škôl na školský rok 2016/2017. Dúbravka ich plánuje na stredu 20. apríla a štvrtok 21. apríla v čase od 15:00 do 18:30.

Dieťa možno zapísať len na jednu školu, rodičia si tak musia vybrať. V Dúbravke sú štyri základné školy, ktoré zriaďuje mestská časť a tri, ktoré patria iným zriaďovateľom – súkromná, špeciálna a britská. O prijatí rozhoduje riaditeľ a musí tak urobiť najneskôr do 31. mája 2016. Zapísať sa musí aj dieťa, ktoré bude navštevovať školu v zahraničí, a to v škole podľa trvalého bydliska.

Zápis je totiž povinný, porušenie zákonnej prihlasovacej povinnosti sa trestá ako priestupok a zákonný zástupca môže dostať pokutu. Na zápis treba prihlásiť aj deti zdravotne postihnuté a zároveň priniesť úradný doklad o druhu postihnutia, aby sa včas prijalo ich vhodné zaškolenie.

K zápisu do školy treba priniesť rodný list dieťaťa, občiansky preukaz jeho zákonného zástupcu a podľa potreby i doklad o zdravotnom znevýhodnení dieťaťa. Rodič bude musieť na zápise uvádzať údaje o sebe a dieťati a aj adresu zamestnávateľa. Zápisy do všetkých materských škôl budú o týždeň neskôr, presne 27. a 28. apríla 2016. " DPB opäť otvorí predajňu lístkov v Dúbravke.":http://dubravka.dnes24.sk/…znamy-232950

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM