Správy

Žiaci a študenti, nezabudnite, dokedy máte nárok na zľavnené cestovné!

Žiaci základných a stredných škôl, nezabudnite, že nárok na zľavnené cestovné získaný v školskom roku 2015/16 platí len do 31. augusta 2016.

Ilustračný obrázok k článku Žiaci a študenti, nezabudnite, dokedy máte nárok na zľavnené cestovné!
Zdroj: TASR

Študentom vysokých škôl platí nárok na zľavnené cestovné až do 30. septembra 2016. Po tomto dátume si budú pri cestovaní zakúpiť cestovný lístok v plnej hodnote. Na svojej webovej stránke o tom informuje Integrovaný dopravný systém v Bratislavskom kraji (IDS BK).

Žiaci základných a stredných škôl, ktorým škola vydáva preukaz vo forme bezkontaknej čipovej karty ISIC si môžu PCL platný pre školský rok 2016/17 zakúpiť už teraz, platnosť ich nároku na zľavu im už bola predĺžená.

„Žiaci základných a stredných škôl, ktorým škola preukaz vo forme bezkontaktnej čipovej karty ISIC nevydáva si už môžu vybaviť vo svojej škole potvrdenie o návšteve školy a na základe neho si predĺžiť nárok na zľavu ešte pred 1. septembrom a v prvý školský deň cestovať so zľavou,“ upozorňuje IDS BK.

Nezabudnite si predĺžiť platnosť zľavy

Študenti vysokých škôl využívajúci na cestovanie študentský preukaz vydaný vysokou školou, si po zápise musia predĺžiť platnosť zľavy na univerzitnom informačnom terminály.

„Všetkých žiakov a študentov upozorňujeme, že zľavnený PCL je možné zakúpiť si len v takom prípade, že jeho platnosť nepresahuje platnosť nároku na zľavu,“ informuje IDS BK.

Zároveň IDS BK upozorňuje o ukončení premávky posilových liniek 131 a 141. Obnovenie ich premávky je predpokladané na zimný semester akademického roka 2016/2017 v septembri.

Čítajte aj: Viete, ako fungujú nové označovače v MHD?

Ilustračný obrázok

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM