Kam v Bratislave zadarmo: Mesto ovládnu výskumníci, chuťové poháriky poteší Burger Festival

Každý z nás aspoň raz v živote skúsil byť výskumníkom, či už pri pokusoch v škole alebo v garáži. Na Noci výskumníkov sa zabavíte spolu s deťmi.

Ilustračný obrázok k článku Kam v Bratislave zadarmo: Mesto ovládnu výskumníci, chuťové poháriky poteší Burger Festival
22
Galéria
Zdroj: TASR , BeAbout

Búdky pre Deža Ursinyho

Farebné, originálne, s posolstvom a zmyslom. Také sú vtáčie búdky od klientov z drevárskej dielne Domova sociálnych služieb prof. Karola Matulaya na Lipského ulici v Dúbravke. Po tom, ako vtáčie búdky v lete dotvorili príbeh komunitného ihriska na Nejedlého ulici pri lekárni, mali by sa stať aj súčasťou príbehu na Fedákovej. Pribudnúť by mali v tunajšom v parku a ich osadenie bude akýmsi predskokanom plánovanej Spomienky na Deža Ursinyho posledný septembrový týždeň.

Osadenie búdok bude sprevádzať malé komunitné podujatie – Búdky pre Deža. Hovoriť sa bude aj o ornitológii. Na podujatie prijala pozvanie Materská škola Ožvoldíkova, ktorá sídli neďaleko parku. K bývalým žiakom tejto materskej školy patrí aj hudobník Oskar Rózsa, ktorý roky hrával a spolupracoval s Dežom Ursinym. Deti na podujatí zažijú originálnu veľkú bublinovačku, budú sa môcť naučiť vytvárať veľké bubliny. Zaznejú aj piesne Deža Ursinyho.

utorok / Fedákova ulica, Dúbravka / 9:30 hod. / vstup voľný

Tančiareň v SNG

Tanečné popoludnie pre dámy a pánov v najlepšom veku pod vedením učiteľa tanca Juraja Komoru. Čaj o piatej pre aktívnych seniorov, ktoré pravidelne organizuje Stále dobrí v spolupráci so SNG, opäť v rytme tanca.

utorok / SNG / 17:00 hod. / vstup voľný

Disko v Luna bare

Každú stredu po live koncerte sa v Luna bare môžete ostať zabávať na poriadnej diskotéke. Bude sa hrať mix oldies a noviniek zo svetovej aj domácej tvorby.

streda / Luna bar, bývalý hotel Kyjev / vstup je voľný

Pablo Rossi a Dalibor Karvay

Výnimočný koncert dvoch hudobných virtuózov, pri príležitosti osláv 25. výročia medzinárodných diplomatických vzťahov medzi Slovenskom a Brazíliou. Pablo Rossi, brazílsky klavirista, ktorý študoval na Čajkovského konzervatóriu v Moskve. Je vybraným členom „The Keyboard Charitable Trust“, prostredníctvom ktorých odohral viac ako sto koncertov na prestížnych miestach po celom svete.

Dalibor Karvay, slovenský huslista, víťaz ceny Eurovizie 2002, či súťaže Davida Oistrakha v Moskve. Ako sólista vystupuje s mnohými poprednými orchestrami. Hral nielen pre pápeža Jana Pavla II, ale aj privátny koncert pre Princa Charlesa vo Windsor Castle.

štvrtok / Moyzesová sieň, Vajanského nábrežie 12 / 18:00 hod. / vstup zdarma, kapacita je ale z bezpečnostných dôvodov obmedzená a preto odporúčame registráciu na: brazilslava@gmail.com

Noc výskumníkov

Príďte si pozrieť novinky zo slovenskej a svetovej vedy na 12. ročník najväčšieho festivalu vedy Európska noc výskumníkov, ktorý sa uskutoční aj v Bratislave. Rok 2018 sa bude niesť v zmysle motta „Výskumníci v nás“. Veď predsa každý z nás aspoň raz v živote skúsil byť výskumníkom, či už pri pokusoch v škole alebo v garáži. Pre niektorých z nás sa vášeň pre vedu stala aj ich povolaním. A práve to, na čom pracujú a aký to má dopad na naše životy, si môžete prísť pozrieť do rôznych priestorov v meste.

piatok / Stará tržnica, Slovenské národné múzeum, Lab.cafe, V-Klub, Kunsthalle Bratislava, Slovenské centrum dizajnu, PANTA RHEI na Poštovej / vstup voľný / viac sa dozviete TU

Burger Festival

Pripravte sa na tri dni burgerového šialenstva! Tešiť sa môžete na viac ako 30 burger špecialistov a gastro odborníkov. A keďže k dobrému jedlu patrí aj dobré pitie, čakajú na vás aj skvelé americké nápoje. Okrem milovníkov mäsa si na svoje prídu aj vegetariáni a milovníci kávy či sladkých dobrôt.

Môžete sa zapojiť aj do hlasovania o najlepší burger festivalu a svojím hlasom vyberiete víťaza najlepšej burgrárne. Počas celého festivalu budete mať tiež možnosť vyskúšať si prípravu burgerov a hranolčekov s profesionálmi vo svojom odbore. Domov si môžete priniesť zdokumentovaný zážitok z foto kútika. Drobci sa tiež nudiť nebudú, pripravený je pre nich detský kútik.

piatok – nedeľa / námestie pri Eurovea / od 10:00 do 20:00 hod. / vstup voľný

Noc výskumníkov SNM
17
Galéria
Foto: Katarína Winklerová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM