Nina Táborská Tlačové správy

Cestujúci MHD pozor, počas víkendu budú niektoré autobusy presmerované na iné trasy

Opravy ciest aj víkendové podujatia ovplyvnia tiež cestujúcich mestskou hromadnou dopravou. Z Mlynskej doliny do centra budú počas najbližších dní premávať autobusy cez Petržalku.

Ilustračný obrázok k článku Cestujúci MHD pozor, počas víkendu budú niektoré autobusy presmerované na iné trasy
Zdroj: TASR

Začiatkom týždňa sa presunuli stroje na Staromestskú ulicu, kde realizuje mesto obnovu vozovky v oboch smeroch. V tejto súvislosti bude v sobotu 9. apríla 2016 od polnoci a nasledujúci deň do približne 13:00 hodiny (do skončenia Národného behu Devín – Bratislava) uzatvorená vzostupná rampa z nábrežia na Staromestskú ulicu. Niektoré autobusové linky tak budú presmerované.

Autobusy č. 31 39 a N31 budú v smere z Cintorína Slávičie údolie do centra mesta medzi zastávkami Zoo a Zochova presmerované cez Petržalku. Informuje o tom na svojej stránke portál imhd.sk.

Linka N34 bude v smere z Dúbravky na Hlavnú stanicu medzi zastávkami Botanická záhrada a Zochova presmerovaná cez Petržalku. „Prístup na nábrežie bude možný linkou N33,“ dopĺňa imhd.sk.

Zastávky Lafranconi, Park kultúry a Chatam Sófer v smere do centra mesta nebudú vyššie uvedeným linkami obslúžené.

Rekonštrukciu komunikácií mesto financuje z vládnej dotácie, ktorú získalo v súvislosti s prípravou hlavného mesta na predsedníctvo SR v Rade EÚ. Z celkového balíka 15 miliónov eur dostalo hlavné mesto 14 miliónov, mestská časť Bratislava-Staré Mesto jeden milión. Z dotácie pre magistrát je na opravu ciest určených osem miliónov.

Z peňazí, ktoré má mesto na opravy vyčlenené, sa postupne opravujú hlavné dopravné radiály a centrum mesta. Ide o úseky v celkovej dĺžke viac ako 37 kilometrov, ktoré dennodenne využívajú tisícky Bratislavčanov a návštevníkov mesta. Napríklad: Rožňavská, Vajnorská, Štefánikova, Trnavská, Staromestská, Mlynské Nivy, Nábr. arm. gen. L. Svobodu atď.

Mesto tiež plánuje osvetliť 10 priechodov pre chodcov a prvýkrát po 43 rokoch prejde rozsiahlou opravou aj Most SNP.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM