Kam v Bratislave zadarmo: Kaviarne budú mlieť nielen kávu, ale i jazyky a archeológiu

Bratislavské kaviarne nie sú len miesta na posedenie pri dobrej káve. Menia sa aj na priestor, kde si precvičíte cudzie jazyky.

Ilustračný obrázok k článku Kam v Bratislave zadarmo: Kaviarne budú mlieť nielen kávu, ale i jazyky a archeológiu
8
Galéria

Cestovanie pomaly

Rozmýšľali ste niekedy nad cestou do ďaleka po vlastných či na bicykli? Putovať len s tým, čo si sami nesiete? A viete si predstaviť, že by táto cesta trvala dva týždne, mesiac či viac?

V Bystre privítame troch ľudí, ktorí si to zažili v rôznej forme. Prečo sa na takú cestu vydali a čo im to dalo, vám prezradí Žožo, Aďa a Vera.

utorok / 19:00 hod / Bystro – Komunitná obývačka, Karpatská 3 / Vstupné dobrovoľné

Archeologická kaviareň

Eisnerova spoločnosť archeologická a Slovenské národné múzeum-Archeologické múzeum pripravili nový prednáškový cyklus Archeologická kaviareň určený širokej verejnosti, v ktorom postupne predstavia zaujímavé témy z oblasti archeológie, zamerané na rôzne obdobia praveku, protohistórie a včasného stredoveku.

utorok / 16:30 hod / Prírodovedné múzeum SNM / Vstupné dobrovoľné

Noc literatúry

Priaznivci kvalitnej literatúry sú pozvaní 22. mája do večerných ulíc Bratislavy, kde si vypočujú úryvky čerstvých slovenských prekladov literárnych textov európskych autorov/autoriek na miestach bežne s literatúrou nespájaných. Herci a herečky budú čítať z románov a poviedok, ktoré sú aktuálne na pultoch kníhkupectiev.

Noc literatúry v Bratislave prevedie návštevníkov uličkami Starého Mesta, najmä Baštovou a Zámočníckou, ale aj ďalšími. Bude sa čítať v divadle, v niekoľkých galériách, ale aj v opustených domoch, ktoré na svojich obyvateľov ešte len čakajú.

streda / 18:00 hod / Staré Mesto / Vstup voľný

Jazyková kaviareň

Jazyková kaviareň v Mareene obľubuje kávu a jazyky. Ste na tom rovnako? Jedna streda v mesiaci je vždy vaša. Príďte sa zarozprávať a spoznajte Mareenu aj ako kaviareň.

Prisadnite si k jednému zo stolíkov, precvičte si s Mareenami slovenčinu a podebatujte s kaviarňovým lektormi. Tento mesiac môžete popracovať na vašej slovenčine, nemčine alebo angličtine.

streda / 18:30 hod / Komunitné centrum Mareena, Lazaretská 32 / Vstupné dobrovoľné

Večer zVedavých

Ak máte radi TEDex, Discovery kanál alebo NatGeo, príďte na stretnutie do útulného prostredia VIP salónika Kafé Lampy v Petržalke. Prednášajúci sa počas 7 200 sekúnd zábavnou formou podelia o svoju vášeň v ich špecializácii. Tentokrát v angličtine.

streda / 19:00 hod / Lampy coffee&club&culture (Kafé Lampy) / Vstup voľný

Hudobné baroko

Cirkevné konzervatórium v Bratislave Vás pozýva na 3. podujatie jarnej časti edukačno-umeleckého projektu Students Meet Professionals – Cyklické formy hudobného baroka.

štvrtok / 10:00 hod / Cirkevné konzervatórium / Vstup voľný

Počúvadlo vol. 3

Počúvadlo už po tretíkrát. Opäť sa budú v petržalskej knižnici čítať dobré knihy a počúvať dobrá muzika. Ukážky z diel pôvodnej slovenskej a prekladovej tvorby budú čítať známe tváre slovenskej umeleckej scény, knižného sveta, tváre miestnej knižnice.

piatok / 17:00 hod / Miestna knižnica Petržalka / Vstup voľný

Zdroj: citylife, ilustračné foto, pixabay.com

Noc literatúry
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM