Tlačové správy

Výzva pre fanúšikov vojenskej histórie: Pridajte sa k partii, ktorá obnovuje bunkre

Máte chuť objavovať tajomné miesta a oživovať históriu? Občianske združenie Bunkre hľadá aktuálne do svojich radov nových členov a členky.

Ilustračný obrázok k článku Výzva pre fanúšikov vojenskej histórie: Pridajte sa k partii, ktorá obnovuje bunkre
25
Galéria
Zdroj: OZ Bunkre

Ak vás láka skúmanie tajomných tmavých podzemných miest, odhaľovanie histórie a zároveň pobyt v prírode, máte skvelú príležitosť pridať sa k partičke zanietených ľudí z Občianskeho združenia (OZ) Bunkre. Aktuálne totiž hľadajú do svojich radov nových členov a členky.

Práca aj zážitky

„Sme veselá partia ľudí rôzneho veku, ktorých spája vzťah k histórií a záujem spoznávať neprebádané miesta. Ak chceš tráviť svoj voľný čas v prírode a si ochotný/á dobrovoľne sa zapájať do rekonštrukčných prác na vojenských objektoch, ktoré spravujeme, využi túto jedinečnú príležitosť a napíš nám, čaká Ťa množstvo nezabudnuteľných zážitkov,“ píše OZ Bunkre na sociálnej sieti. Prihlášku do OZ Bunkre nájdete TU.

OZ Bunkre spravuje bunker nad Klepáčom, Dúbravskú kavernu a kavernu na Kamzíku.

História v podzemí

Prečo sa aktivisti z OZ Bunkre rozhodli renovovať kaverny z 1. svetovej vojny a pripomínať si také strašné udalosti ako je svetová vojna? „Hlavné sú dva dôvody: Prvým je skutočnosť, že národ, ktorý nepozná svoju históriu, je odsúdený prežiť ju znova. Druhý dôvod: Vojna sa nikdy nemení, vojna je vždy o zabíjaní vinných aj nevinných,“ uviedli aktivisti.

Na území Bratislavy sa nachádza množstvo bunkrov a kaverien, ktoré majú už aj cez sto rokov. Väčšinu z nich však po 1. svetovej vojne zasypali zemou. Vďaka nadšencom a aktivistom z OZ Bunkre sa niektoré z nich darí obnovovať.

Ak chcete dostávať pravidelný prísun aktualít z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku a Instagrame.

Slávnostné otvorenie bunkra nad Klepáčom
25
Galéria
Zdroj: OZ Bunkre
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM