Rôzne

Betlehemské svetlo príde aj do Dúbravky

Symbol pokoja a mieru. Betlehemské svetlo. V sobotu 17. decembra už bude svietiť aj v Dúbravke.

Ilustračný obrázok k článku Betlehemské svetlo príde aj do Dúbravky
Zdroj: TASR

V sobotu 17. decembra už bude svietiť aj v Dúbravke. Do mestskej časti ho privezú dúbravskí skauti 11. zboru Biele delfíny a slávnostne ho Dúbravčanom odovzdajú na vianočných trhoch počas programu o 18tej.

Svetielko si odpáli aj starosta Dúbravky Martin Zaťovič, aby odkaz šíril ďalej. Pre Dúbravčanov bude k dispozícií od soboty 17. decembra v Dome kultúry Dúbravka a od pondelka 19. decembra aj na vrátnici miestneho úrad na Žatevnej 2.

„Prial by som si, aby si Dúbravčania roznášali svetielkom lásku a pochopenie, môžu ho vziať k sebe domov alebo roznášať blízkym,“ vraví starosta Dúbravky Martin Zaťovič.

Plamienok Betlehemského svetla sa každoročne pred Vianocami odpaľuje z plamienka horiaceho v Bazilike Narodenia Pána v Betleheme. Plameň Betlehemského svetla roznášajú skauti do miest a obcí po celej Európe a tiež do niekoľkých amerických krajín. Väčšinou býva najskôr letecky dopravené do Viedne, odkiaľ sa ďalej šíri väčšino po železnici. Slovenskí skauti vynášajú každoročne Betlehemské svetlo dokonca aj na Lomnický štít. V Bratislave svetlo ako prvý od skautov prijal slovenský prezident Andrej Kiska. Posolstvo Betlehemského svetla spája každoročne všetkých ľudí dobrej vôle a je neodmysliteľnou súčasťou pokoja vianočných sviatkov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM