Tlačové správy

Dúbravku a Lamač by mohla spojiť cyklolávka ponad železnicu

Na zlepšení cyklodopravy bude Dúbravka spolupracovať s okolitými mestskými časťami.

Ilustračný obrázok k článku Dúbravku a Lamač by mohla spojiť cyklolávka ponad železnicu
Zdroj: Dnes24.sk

Lamač a Dúbravku by mala spojiť cyklolávka. Na projekte chcú mestské časti spolupracovať s Bratislavským samosprávnym krajom.

Spojiť lávkou a cyklocestou Dúbravku s Lamačom a prispieť k napojeniu na sieť cyklotrás Dolného Rakúska a cyklochodníkov v malokarpatskej oblasti. K tomu sa Memorandom o spolupráci zaviazala Mestská časť Bratislava Dúbravka. Na rokovaní utorkového zastupiteľstva ho schválili ho miestni poslanci.

Na zlepšení cyklodopravy bude Dúbravka spolupracovať s okolitými mestskými časťami – Lamačom a Devínskou Novou Vsou. Prvým krokom je zmeniť neexistujúce prepojenie Lamača a Dúbravky.

Plánom je viesť cyklotrasu od lamačskej ulice Podháj k Agátovej ulici v Dúbravke, pričom by cyklisti mali jazdiť lávkou ponad železničnú trať.

„Pri financovaní by mal pomôcť Bratislavský samosprávny kraj, Dúbravka sa však musí podieľať na príprave projektu,“ priblížil vicestarosta Dúbravky Ľuboš Krajčír, ktorý sa venuje cyklodoprave v mestskej časti. „Cyklocesta v Lamači je pripravená na ďalšie napojenie na cyklotrasy.“

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM