Tlačové správy

Aj v Dúbravke je veľa bezdomovcov. Organizácie, zapojte sa

Mesto vyčlenilo na projekty zamerané na prácu s ľuďmi bez domova 70-tisíc eur. Projekty možno posielať do 29. februára.

Ilustračný obrázok k článku Aj v Dúbravke je veľa bezdomovcov. Organizácie, zapojte sa
Zdroj: TASR

Hlavné mesto aj tento rok poskytne finančný príspevok na podporu integračných projektov verejných subjektov pracujúcich s ľuďmi bez domova v Bratislave. Cieľom je prostredníctvom integrovaných programov získať pracovné návyky a zručnosti ľudí bez domova, ich postupnú socializáciu a integráciu do spoločnosti. Projekty je možné posielať od dnes do 29.februára.

Finančný príspevok je možné poskytnúť žiadateľom, ktorí plánujú realizovať integračné pracovné aktivity na území hlavného mesta.

„Budem rád, keď nám aj tento rok prídu kvalitné projekty, vďaka ktorým sa budú môcť ľudia bez domova začleniť do spoločnosti a začnú sa zapájať do pracovného života. Jedine takto môžeme hovoriť o efektívnej pomoci,“ povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Oprávnený žiadateľ je ktokoľvek, kto pôsobí v sociálnej oblasti a venuje sa sociálnej práci s ľudmi bez domova, pričom je buď:

  • nezisková organizácia,
  • občianske združenie,
  • nadácia,
  • registrovaná cirkev alebo náboženská spoločnosť (právnická osoba, ktorá odvodzuje svoju právnu subjektivitu od cirkvi alebo náboženskej spoločnosti).

Oblasťou podpory verejnej výzvy pre rok 2016 je zapojenie ľudí práve do pracovných aktivít vedúcich k ich pracovnej reintegrácii, sociálnej resocializácii a celkovej komunitnej rehabilitácii. Podpora je poskytovaná vo forme finančného príspevku a každý oprávnený žiadateľ môže v rámci tejto výzvy predložiť len jednu žiadosť.

Takýmto spôsobom Hlavné mesto SR Bratislava v minulom roku rozdelila 50-tisíc eur pre 7 subjektov s cieľom realizácie pracovných aktivít s ľuďmi bez domova.

Žiadosti a tlačivá nájdeš tu

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM