Samospráva

Chcete debatovať so starostom? Vyrazte do terénu

Posledná predprázdninová debata so starostom bude opäť v teréne. Stretnutie sa začína 9. júna o 17tej na ihrisku pri Eagles pube na Damborského.

Ilustračný obrázok k článku Chcete debatovať so starostom? Vyrazte do terénu
Zdroj: Dnes24.sk

Posledná neformálna debata so starostom Dúbravky Martinom Zaťovičom v teréne, čiže v uliciach mestskej časti, otvorila viaceré problémy, niekoľké drobnejšie, sa už aj podarilo vyriešiť. Preto aj júnové posledné predprázdninové Na slovíčko, stretnutie so starostom, bude vonku. Tentoraz v inej, takzvanej dolnej lokalite Dúbravky.

Starosta Dúbravky Martin Zaťovič chce prezrieť Park Družby pri Základnej škole Beňovského, staršie detské ihrisko neďaleko Eagles Pubu na Damborského. Hovoriť sa preto má o predstave a premene ihriska v spolupráci s miestnym podnikateľom, Parku Družba, zeleni, no aj iných problémoch danej lokality.

Prísť možno s hocijakým problémom

Na stretnutí sú však vítaní aj obyvatelia s inými podnetmi a pripomienkami. Stretnutie sa začne 9. júna o 17tej pri detskom ihrisku neďaleko Eagles Pubu.

Neformálne debaty pod názvom Na slovíčko začalo vedenie Dúbravky organizovať na jar minulého roku, stretnutia prebiehali vždy v niektorej z dúbravských kaviarní či reštaurácií. Diskutovalo sa pri minerálke a čaji. So začiatkom jari vyšiel starosta Dúbravky von za ľuďmi. Na prvom stretnutí v teréne sa debatovalo najmä o ihriskách, teraz by mala byť témou pešia zóna, no aj parkovanie, prejazdy áut cez chodník a trávu a všetky ostatné podnety od obyvateľov.

Pokračovanie v septembri

Mestská časť Bratislava Dúbravka podnety od obyvateľov spisuje, informuje o riešeniach, venuje im pravidelnú rubriku v Dúbravských novinách. Mnohé pripomienky spadajú totiž napríklad do kompetencie magistrátu alebo iných inštitúcií. Na stretnutia starosta pozýva aj miestnych poslancov, ktorí sa v prípade záujmu môžu zúčastniť a pridať sa k debate.

Stretnutiami s obyvateľmi chce dúbravský starosta podporiť otvorenú komunikáciu s verejnosťou, ktorá na úrade chýbala. Od svojho nástupu zriadil preto stránku mestskej časti na sociálnej sieti, podujatia pre obyvateľov a zvoláva zasadnutia miestneho zastupiteľstva v popoludňajších hodinách, ktoré sú vysielané online. Týmto chce starosta umožniť občanom, aby lepšie spoznali názory nimi zvolených poslancov.

S neformálnymi debatami chce starosta pokračovať po letnej pauze opäť v septembri.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM