Samospráva

Do štrajku sa zapájajú aj učitelia v Dúbravke, voľno dali dve školy

Zo štyroch základných škôl v Mestská časti Bratislava – Dúbravka sa do štrajku Iniciatívy slovenských učiteľov zapájajú tri.

Ilustračný obrázok k článku Do štrajku sa zapájajú aj učitelia v Dúbravke, voľno dali dve školy
Zdroj: Dnes24.sk

Zo štyroch základných škôl v Mestská časti Bratislava – Dúbravka sa do štrajku Iniciatívy slovenských učiteľov zapájajú tri. Základná škola Sokolikova najpočetnejšie, štrajkuje tu 28 zamestnancov, 25. a 26. januára má tak riaditeľské voľno celá škola.

Na Základnej škole Beňovského podporuje štrajk 15 zamestnancov, na 25. a 26. januára dala riaditeľka školy voľno pre 7. až 9. ročník, žiaci prvého stupňa a žiaci 5. a 6. ročníka budú mať vyučovanie podľa náhradného rozvrhu v rozsahu štyroch vyučovacích hodín od 8.00 do 12.00. Školský klub detí bude v prevádzke od 7.00 do 15.00.

Školská jedáleň vydáva riadne všetkým prihláseným stravníkom obedy od 12.00 do 14.00. Lyžiarsky výcvikový kurz tejto školy je pre prihlásených žiakov zabezpečený v termíne od 24. do 29. januára a bude prebiehať bez zmien.

Na Základnej škole Pri kríži idú štrajkovať len štyria učitelia, škola tak funguje bez obmedzení. Z desiatich materských škôl sa do štrajku zapájajú len dvaja učitelia z Materskej školy Ožvoldíkova a tri učiteľky z Materskej školy Ušiakova, prevádzky materských škôl sa to však nedotkne.

Ostatné školy v zriaďovateľskej pôsobnosti mestskej časti sa do štrajku nezapájajú. Všetci štrajkujúci učitelia sa musia nahlásiť do svojej zdravotnej poisťovne ako samoplatcovia. Do slovenského štrajku učiteľov 25. januára sa zapája okolo 530 škôl.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM