Kultúra

Dúbravka odskúša aj literárny kvíz

Debata s dúbravskými spisovateľmi 16. marca od 17tej v Dome kultúry Dúbravka.

Ilustračný obrázok k článku Dúbravka odskúša aj literárny kvíz
Zdroj: TASR

Obľúbenú a zmysluplnú zábavu mladých v krčmách či reštauráciách – kvízovanie na rôzne témy si v Dúbravke po senioroch vyskúšajú aj školáci. Kvízovať sa bude v duchu mesiaca marec o knihách.

Mestská časť Bratislava Dúbravka chystá počas marca niekoľko literárnych podujatí. Novinkou bude práve literárny kvíz.

Podujatie pre deti z dúbravských základných škôl organizuje Miestna knižnica, Dom kultúry v spolupráci s Miestnym odborom Matice slovenskej v Dúbravke. Kvízovanie o literárnom hrdinovi minulosti a súčasnosti je naplánované na 15. marca o 10tej v Dome kultúry Dúbravka.

Pre dospelých a širokú verejnosť chystá Miestna knižnica v spolupráci s Miestnym odborom Matice slovenskej v Dúbravke debatu s dúbravskými spisovateľmi. Deň po kvíze, čiže 16. marca od 17tej v Dome kultúry Dúbravka. Účasť prisľúbili Ivan Szabó a Janka Juráňová. Vstup je voľný.

Okrem toho plánuje knižnica bezplatné exkurzie po priestoroch, určené najmä školám a škôlkam. Marec sa tak v Dúbravke isto nespojí len s príchodom jari, ale aj s knihou a príbehmi.

Marec je mesiacom knihy je od roku 1955, keď ho v bývalom Československu vyhlásili na počet Mateja Hrebendu, legendárneho šíriteľa slovenskej a českej knihy.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM