Samospráva

Dúbravské noviny s novým dizajnom a dúbravským obsahom

Tohtoročnou novinkou mestskej časti Bratislava-Dúbravka je dizajn miestnych Dúbravských novín. Cieľom zmeny bolo sprehľadniť texty, zlepšiť čitateľnosť a zatraktívniť podobu novín. Tejto výzvy sa chopil grafik, Dúbravčan Peter Považan.

Ilustračný obrázok k článku Dúbravské noviny s novým dizajnom a dúbravským obsahom
Zdroj: TASR

Obsahová štruktúra novín sa nemení. Stálou snahou je, aby boli noviny spravodajským čítaním pre Dúbravčanov. Užitočné, pútavé, aj oddychové zároveň…

Mesačník Dúbravské noviny začal vychádzať v roku 1991. Po nástupe starostu Jána Sandtnera boli Dúbravské noviny v roku 2007 premenované na Dúbravského spravodajcu, s prestávkami vychádzal až do roku 2014.

Pôvodný názov Dúbravské noviny sa vrátil po nástupe starostu Martina Zaťoviča na začiatku roku 2015. Na pluralitu, objektivitu a spravodajský charakter novín dozerá Mediálna rada. V októbri 2017 rokovala o redizajne novín, členovia zmenu podporili. Prišlo k nej však až teraz, keď rada začala fungovať v novom zložení.

Jej súčasný predseda, župný a miestny poslanec Juraj Štekláč, oslovil do komisie viacerých odborníkov z mediálnej oblasti, ktorí členstvo prijali. Posledné dve zasadnutia rokovali o redizajne, pripomienkovali predložené návrhy a odobrili zmenu. Dúbravské noviny v novom dizajn vyjdú na konci týždňa, úpravou prešla aj komunikácia novín na sociálnej sieti. Noviny budú k dispozícii aj online na webe dubravka.sk

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM