Tlačové správy

Dúbravskí poslanci zasadnú mimoriadne

Utorkový podvečer 8. novembra bude patriť poslancom. Dúbravské zastupiteľstvo má rokovať mimoriadne. Zasadnutie sa začne o 17tej vo Veľkej zasadačke Miestneho úradu mestskej časti Bratislava-Dúbravka na Žatevnej 4.

Ilustračný obrázok k článku Dúbravskí poslanci zasadnú mimoriadne
Zdroj: Dnes24.sk

Dôvodom mimoriadneho rokovania je Všeobecne záväzné nariadenie hlavného mesta o miestnom poplatku za rozvoj, ku ktorému sa musí mestská časť vyjadriť, a návrh dodatku Štatútu hlavného mesta.

Mestskí poslanci na svojom zasadnutí totiž odsúhlasili dodatok k štatútu hlavného mesta, v ktorom určili, že výnos z vybratého miestneho poplatku za rozvoj by sa mal deliť medzi mestské časti a mesto v percentuálnom pomere 68:32 a vyberať ho majú mestské časti.

To však nepodporuje primátor hlavného mesta Ivo Nesrovnal, ktorý je za delenie výnosu v pomere 50:50 a správcom poplatku by podľa neho malo byť mesto.

Hlavné mesto chce poplatok vyberať od roku 2017 v jeho maximálnej výške, a to 35 eur za každý štvorcový meter (m2) realizovanej stavby. S takouto sadzbou poplatku počíta mesto pri stavbách na bývanie, stavbách na pôdohospodársku produkciu, priemyselných stavbách, či stavbách využívaných na skladovanie a administratívu.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM