Správy

Kam so starým hriankovačom či mixérom?

Dúbravka má kontajner na malé elektrospotrebiče

Ilustračný obrázok k článku Kam so starým hriankovačom či mixérom?
Zdroj: Dnes24.sk

Holiace strojčeky, žehličky, mobily, mixéry, ovládače, kulmy, hriankovače, hodinky… Kam ich vyhodiť a zlikvidovať bezpečne vzhľadom na životné prostredie?

Aby Dúbravčania nemuseli riešiť túto otázku a pre ohľaduplnosť k životnému prostrediu osadila mestská časť Bratislava Dúbravka kontajner na malé elektrospotrebiče.

„Cieľom bolo, aby obyvatelia nemuseli čakať na zber elektrodopadu, ani riešiť odvoz či jeho správne zlikvidovanie,“ vysvetlil starosta Dúbravky Martin Zaťovič.

Mestská časť Bratislava Dúbravka preto na miestnom úrade v budove na ulici Pri kríži, kde sídli aj referát životného prostredia, umiestnila dnes kontajner na drobný elektroodpad. Osadila ho v spolupráci so združením Envidom.

Podobný kontajner má Envidom v Bratislave zatiaľ len v Ružinove, združenie výrobcov elektrospotrebičov pre recykláciu o osadení rokuje s ďalšími mestskými časťami.

Dúbravka umiestnila kontajner do budovy úradu preto, aby bol pod kontrolou a ochranou pred prípadným možným vyberaním a nesprávnym likvidovaním odpadu.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM