Kam v Bratislave zadarmo: Námestia ožijú koncertami aj temperamentným tancom

Prvý prázdninový týždeň ponúka zábavu deťom aj dospelým. Drobci si môžu pozrieť divadielko, rodičia sa zas zabavia pri hudbe a tanci.

Ilustračný obrázok k článku Kam v Bratislave zadarmo: Námestia ožijú koncertami aj temperamentným tancom
7
Galéria
Zdroj: TASR

Rozprávkové pondelky

Poďme sa spoločne vrátiť do detských čias! Počas letných prázdnin v Karlovej Vsi pripravili pre najmenších, ale aj rodičov, babičky, deduškov interaktívne rozprávky a rodinné kreatívne dielne, na ktoré si okrem dobrej nálady nemusíte nič priniesť. Naopak, z podujatia si odnesiete milý darček. Uvidíte Divadlo KaSia s predstavením O slniečkovej a dažďovej víle.

pondelok / Námestie sv. Františka / 10:00 hod. / vstup voľný / v prípade nepriaznivého počasia sa podujatia neuskutočnia

Leto pre deti v Medickej záhrade

V pondelok uvidíte veršovaný príbeh na motívy hry Williama Shakespeara Zimná rozprávka. Zažijete dobrodružstvo stratenej princeznej, ktorú vychová jednoduchý Bača, ale nakoniec láska k Princovi a hlavný hrdina Šašo, z nej opäť spravia princeznú. V prípade nepriaznivého počasia sa hrá v divadelnej sále Staromestského centra kultúry a vzdelávania Školská 14.

pondelok / Medická záhrada / 10:00 hod. / vstup voľný

Joga na nábreží

Prežite jedinečnú hodinu jogy na čerstvom vzduchu s výhľadom na krásny Dunaj. Hatha joga je vhodná pre každého, zvládnu ju aj začiatočníci. Lektorka jogy Sa Ši vám podrobne a zrozumiteľne vysvetlí každý cvik. Jogamatku si môžete požičať na mieste.

utorok (a potom aj každý ďalší utorok celý júl a august) / nábrežie pri Eurovea / 7:30 hod. / vstup voľný

Literárny cirkus KK Bagalu

Cirkus, kde je literatúra v hlavnom bode programu, kde sa žongluje slovami, postavami a príbehmi. V prvom letnom podujatí v Zichyho paláci predstavia novinku Laca Keratu Suché roky. Kniha je jediným pravdivým príbehom o budúcnosti. Slávnostné uvedenie humoristického románu, ktorý sa odohráva v roku 2222. Vysoko vyvinutá technika sa začína vzpierať a ľudia sa už prestávajú v jej zložitosti orientovať. Literárny program doplní koncert mladého trutnovského džezového gitaristu Víta Beneša.

utorok / Konventná 3 / 18:00 hod.

BlumentaLive

Pokračujú koncerty na námestí! Tentokrát vystúpi David Bílek Trio. David je 22-ročný talentovaný gitarista, ktorý sa preslávil v šou Česko Slovensko má talent a stihol si zahrať už aj s veľkým symfonickým orchestrom v Bratislave. Tentoraz vystúpi na Námestí Mateja Korvína spolu s basgitaristom a bubeníkom.

Ambíciou projektu BlumentaLive je ulahodiť hudobným fajnšmekrom a priniesť do Bratislavy jedinečný formát v podobe pravidelných jazzových koncertov na nové Námestie Mateja Korvína v štvrti Blumental.

štvrtok / Námestie Mateja Korvína / 19:00 hod. / vstup voľný

Hudba a tanec na námestí

V rámci cyklu Medzinárodná Bratislava sa môžete tešiť aj na 4. ročník pamätného dňa zahraničných Slovákov. FS Liptár /AUS/, Tanečné štúdio Podgorica /MNE/, Folklórny klub Fogáš /CZ/, FS Fraňo Strapač, Markovec Našický /HRV/, Komorný zbor Zvony a kovačická insita /SRB/, FS Naša fajta /UKR/, DFS Šarišan /USA/.

piatok / Hlavné námestie / 14:00 hod. / vstup je voľný

Ilustračné foto

Zdroj: Facebook

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM