Kam v Bratislave zadarmo: Mesto sa "oblečie" do pestrých farieb a temperamentných melódií

Predstavenia pre deti, koncerty, cvičenie, temperamentné cigánske melódie aj festival plný grilovaných dobrôt. To všetko na nás čaká počas pracovného týždňa.

Zdroj: Facebook

Leto pre deti

Tentoraz si budú môcť deti v Medickej záhrade pozrieť príbeh o dvoch klaunoch, ktorí utekajú z cirkusu a zakladajú si spoločne s deťmi svoj vlastný. Predstavenie je založené na cirkusových zručnostiach, improvizácii a vzájomnej interakcii s deťmi. Deťom sa otvára možnosť zoznámiť sa s cirkusovým a divadelným umením. V prípade nepriaznivého počasia sa hrá v divadelnej sále Staromestského centra kultúry a vzdelávania Školská 14.

pondelok / Medická záhrada / 10:00 hod. / vstup voľný

Pohyb a hudba

Fredy Ayisi, priekopník moderného tanca, taeba a jógy na Slovensku, zasvetil svoj život pohybu. Toto leto pre všetkých namixuje jedinečný kokail pohybu a hudby, ktorý sa bude podávať na námesti pri Eurovea. Cvičenia sú vhodné pre všetkých, ktorí sa chcú hýbať. Nezáleží na veku, schopnostiach ani kondícii. Tréningy budú zostavené tak, aby si prišiel na svoje úplne každý. Podujatia bude sprevádzať skvelá hudba.

utorok a štvrtok / námestie pri Eurovea / od 19:30 / vstup voľný

Púštne srdce

Stretnutie s autorkou kníh Ženy z Rijádu, Púšť pod oknom, Vraždy v Arábii Soňou Bulbeck. Kniha ukrýva príbeh Slovenky žijúcej v Rijáde – v srdci nekonečnej arabskej púšte, kde z takmer sedem miliónov obyvateľov je Slovákov možno tak päťdesiat. Kniha rozpráva o živote v inej kultúre očami autorky.

streda / Letná čitáreň na nádvorí MKB, Klariská 16 / 18:00 hod.

Gypsy fest

Dvanásty ročník Gypsy Festu ponúkne počas troch dní zaujímavé sprievodné podujatia. Vo štvrtok napríklad diskusiu Rómovia a Nežná revolúcia a exkluzívny koncert Kale & Gitana, v piatok to bude koncert Maco Mamuko „Official“, Gipsy Boys Ulak, Tomáš Botló, Roma Sam, Gipsy Casual (Rumunsko). V sobotu si vypočujet Igora Kmeťa ml. a jeho hostí. Príde aj Patrik „Rytmus“ Vrbovský, Elpe, Anabela Mollová a ďalší.

štvrtok – sobota / Hlavné námestie / vstup voľný / viac TU

Koncert Roba Opatovského

Spevák Robo Opatovský tentoraz bude koncertovať v Obchodnom centre Central v Bratislave. Budete počuť jeho staršie aj novšie melódie.

štvrtok / OC Central / 19:00 hod. / vstup je zdarma

Bratislava, mesto uprostred prírody

Bezplatné premietanie filmu bude spojené s diskusiou na tému: Zeleň v správe mesta a ochranárske aktivity v Bratislave. Film vznikol z iniciatívy BROZ v spolupráci s RTVS. „Stále je čo obdivovať a dúfame, že aj bude, ak si zachováme fragmenty prírody. V súčasnosti si príroda v okolí Bratislavy pýta našu pomoc a v tomto dokumente poukážeme aj na niektoré riešenia,“ uviedol režisér Branislav Molnár.

Po takmer hodinovom dokumente s exkluzívnymi časozbernými zábermi bude nasledovať voľná diskusia týkajúca sa stavu zelene v správe mesta s dlhoročným ochrancom prírody a zároveň splnomocnencom primátora pre zeleň a životné prostredie Andrejom Kovarikom.

štvrtok / Amfiteáter Rača / 21:00 hod. / vstup voľný

Chilli Challenge Grill & Beer Festival

Máš rád chilli? Chceš ochutnať tie najštiplavejšie chilli papričky? Myslíš, že to dáš? Tak poď do toho. Jedinečná súťaž v jedení chilli papričiek odštartuje na Grill & Beer Festival Bratislava 2019. Na festivale budete môcť ochutnať remeselné pivá a pochutiť si na grilovanom, pečenom, smaženom či fritovanom mäse.

piatok – nedeľa / Park A. Hlinku, Ružinov / vstup voľný

Kam v Bratislave zadarmo
6
Galéria

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM