Tlačové správy

Kam v Bratislave zadarmo: Valentínsky týždeň odhalí, ako funguje ľudské telo aj dizajn

Máme tu valentínsky týžden. Týždenné menu bude pestré pre zamilovaných a aj tých, ktorí svoju lásku ešte hľadajú.

Ilustračný obrázok k článku Kam v Bratislave zadarmo: Valentínsky týždeň odhalí, ako funguje ľudské telo aj dizajn
8
Galéria
Zdroj: TASR

O knihách pri káve

Príďte sa porozprávať o vašich knižných srdcovkách po francúzsky pri šálke dobrého čaju alebo kávy do Mediatéky. Nezmeškajte posledné tohtoročné „O knihách pri káve“. Porozprávate sa o vašich knižných srdcovkách po francúzsky s Jessie z o.z. Bratislava Accueil.

pondelok / 9:30 hod. / Francúzsky inštitút na Slovensku / registrácia nutná: cafe-bouquins@institutfrancais.sk (maximálna kapacita je 15 osôb)

Chvíľka poézie v Panta Rhei

Spríjemníte si čas po práci a stretnite sa s jedinečným slovenským poetom Erikom Ondrejičkom. Podujatím vás bude sprevádzať Dado Nagy. Okrem pánov sa môžete tešiť aj na dramaticko–hudobné poetické vystúpenie študentov Konzervatória Poetri.

utorok / 17:30 hod. / Panta Rhei, Poštová ul.

Poviedky o láske

Literárne spojenie Medzinárodného dňa poviedky a zamilovaného Valentína. O láske v literatúre a k literatúre s prozaikmi, ktorým nedávno vyšli nové knihy: Eva Borušovičová – scenáristka, publicistka, spisovateľka (Do plaviek), Tamara Heribanová – moderátorka, obdivovateľka a zberateľka krojov, propagátorka kultúrneho dedičstva, spisovateľka (Pendleri), Juraj Šebesta – prekladateľ, publicista, spisovateľ (Hévíz 2090, Láska kedysi a dnes) s moderátorom Dadom Nagyom.

streda / 17:30 hod. / Mestská knižnica v Bratislave – Úsek hudobnej a umenovednej literatúry

Darujte krv v Dúbravke

Už piaty rok pokračuje Dúbravka s hromadnými odbermi krvi pod názvom Na pol litra so starostom. Vítaní sú pravidelní darcovia a aj tí, ktorí darcovstvo ešte neskúsili.

Darovanie krvi je prejavom ľudskosti a prispieva tiež k regenerácii organizmu. Úbytok krvi pri darovaní vyprovokuje totiž organizmus k tvorbe nových, neopotrebovaných krviniek.

streda / 8:00 – 12:00 hod. / Kultúrne centrum Fontána na Ožvoldíkovej za OD Saratov

SWAP

Koľko oblečenia, ktoré už nenosíte, sa vám váľa v skrini? Najradšej by ste niečo z toho už vyhodili? Nerobte to! Oblečenie, ktoré už nenosíte, ale je stále použiteľné, prineste na SWAP. Dostanete zaň žetóny, ktoré môžete vymeniť za nové kúsky do svojho šatníka.

Oblečenie musí byť čisté, opraté, nepoškodené a nositeľné. Doneste maximálne päť kusov. Spodné prádlo nenoste.

streda / 13:00 – 16:00 hod. / Gymnázium Matky Alexie, Jesenského 4/A

Jazyková kaviareň v Mareene

Mareena obľubuje kávu a jazyky. Ste na tom rovnako? Jedna streda v mesiaci je vždy vaša. Príďte sa zarozprávať a spoznajte Mareenu aj ako kaviareň.

Prisadnite si k jednému zo stolíkov, precvičte si s Mareenami slovenčinu a podebatujte s našimi kaviarňovým lektormi. Tento mesiac môžete popracovať na vašej slovenčine, španielčine alebo angličtine.

Zdržíte sa v práci? Nevadí. Netreba stihnúť začiatok, zapojte sa kedykoľvek medzi 18:30 a 20:30 hod., precvičte si svoje jazyky a spoznajte pritom zaujímavých ľudí.

streda / 18:30 hod. / Komunitné centrum Mareena, Lazaretská 32

Noc Architektúry

Noc Architektúry je študentský projekt, ktorý otvára na jednu noc brány Fakulty Architektúry STU v Bratislave a premieňa ich na galériu toho najzaujímavejšieho, čo sa na škole za posledný semester vytvorilo.

Vstúpte do krajiny architektúry, dizajnu, nápadov, kreativity a toho najlepšieho, čo vytvorili študenti Fakulty architektúry STU za posledný semester.

„Architektúra je láska“

štvrtok – piatok / Fakulta architektúry STU

Výstava pletených košíkov

Ústredie ľudovej umeleckej výroby v spolupráci s Poľským inštitútom a s poľským združením Serfenta prináša do Bratislavy jedinečnú košikársku výstavu. Návštevníci budú môcť spoznať čaro tohto tradičného remesla, ktoré v súčasnosti fascinuje čoraz viac ľudí.

od piatka do 22. mája 2019 / Galéria ÚĽUV v Bratislave

Dobrodružná výstava Moje telo

Výstava Moje telo je určená predovšetkým deťom vo veku od 4 do 11 rokov a prebieha formou komentovaných exkurzií, ktoré trvajú približne 40 minút. Prehliadka deťom umožní pochopiť, ako funguje ľudské telo, čo všetko potrebuje a ako sa o neho starať.

Prostredníctvom siedmych stanovíšť s interaktívnymi exponátmi budú môcť malí návštevníci nahliadnuť do tajov fungovania ľudského tela a jednotlivých orgánov. Na záver si odnesú diplom, prípadne fotografiu z tematického fotokútika.

do 24. februára / Polus City Center / na komentovanú prehliadku je potrebné sa vopred registrovať TU

zdroj: citylife.sk

Ak chcete dostávať pravidelný prísun aktualít z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku a Instagrame.

Kam v Bratislave zadarmo
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM