Správy

Kde študovať, aby sa vaše dieťa uplatnilo v praxi?

Volkswagen sa rozhodol od budúceho roka otvoriť novú Duálnu akadémiu.

Ilustračný obrázok k článku Kde študovať, aby sa vaše dieťa uplatnilo v praxi?
Zdroj: TASR

Diskusia o tom, že školy produkujú študentov bez perspektívy, je v súčasnosti veľmi aktuálna, a preto mnohé súkromné firmy hlavne v strojárenskom priemysle zavádzajú vo svojich školách duálne systémy vzdelávania.

Volkswagen sa rozhodol od budúceho roka otvoriť novú Duálnu akadémiu. Prijať chce 100 študentov. Tento projekt nadväzuje na už prebiehajúci projekt rekvalifikácie študentov v Centre duálneho vzdelávania.

„Ide o jedinečný projekt školy technického duálneho vzdelávania. Začneme so štyrmi odbormi, v ktorých bude maximálna orientácia na praktické, moderné vzdelávacie obsahy a rozvoj kompetencií,“ povedal člen predstavenstva pre personálnu oblasť Volkswagen Slovakia Eric Reuting.

Škola bude fungovať ako klasické stredné školy s tým, že bude klásť dôraz na praktické vyučovanie. Študentov pre svoje odbory začnú hľadať už budúci mesiac. Študovať bude možné v rámci štyroch odborov: mechatronika, priemyselného mechanika, elektrotechnika pre automatizačnú techniku a nástrojár. Štúdium bude ukončené maturitou a absolventi budú po skončení štúdia viazaný odpracovať si určitý čas v spoločnosti Volkswagen.

Tento projekt vznikol ako spolupráca Volkswagenu a Bratislavského samosprávneho kra­ja.

Duálne vzdelávanie sa v súčasnosti postupne vracia do štúdijných programov hlavne škôl, ktoré sú podporované súkromným sektorom, ktorý chápe potrebu vzdelávania v „praxi“, čím študenti získavajú nielen teoretické, ale hlavne praktické skúsenosti.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM