Kultúra Kultúra

Máj privíta Dúbravka tancom, spevom aj maskotom GOOOLYM

Žiadne sprievody, pochodovania, ale kultúrou a láskou privíta Dúbravka máj. Pred Domom kultúry postaví máj 29. apríla.

Ilustračný obrázok k článku Máj privíta Dúbravka tancom, spevom aj maskotom GOOOLYM
Zdroj: Dnes24.sk

Ako znak lásky a vernosti sa stavali už v 15. storočí, boli symbolom vážneho záujmu o dievča. Pôvodne mladé stromčeky, máje.

„Mestská časť Bratislava Dúbravka svoj máj už tradične postaví pred Domom kultúry Dúbravka, nechce tak však vyjadriť lásku k jednej žene, ale celej Dúbravke,“ predstavuje zámer starosta Dúbravky Martin Zaťovič.

Stavanie sa začne o 17tej, k práci a príjemnému stretnutiu zahrá i zatancuje Detský folklórny súbor Čečinka pri ZUŠ Jozefa Kresánka a spevom sa pridá aj zbor Matice slovenskej v Dúbravke.

Pred kultúrou dostane priestor šport. Mestská časť v spolupráci s hokejovým klubom HOBA Bratislava pri príležitosti blížiacich sa Majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji, ktoré sa uskutočnia od 6. mája v Rusku, organizuje súťaž pre škôlkarov a žiakov 1. stupňa dúbravských základných škôl.

Deti budú od 13tej do 17tej na ploche pred Domom kultúry kresliť obrázok s témou ľadový hokej, či to už bude nejaký známy hokejista, logo obľúbeného klubu, alebo hokejový maskot, to už je na samotných deťoch.

Nakreslené obrázky budú zavesené na sociálnej sieti mestskej časti a ľudia budú lajkami hlasovať za tie najkrajšie. Päť autorov najkrajších obrázkov bude odmenených vecnými cenami. K dispozícii pre všetky deti budú farebné kriedy, stačí len prísť a nechať prehovoriť svoju fantáziu. Účasť na podujatí prisľúbil aj obľúbený maskot GOOOLY!

V prípade nepriaznivého počasia prebehne stavanie bez kultúrneho programu. Všetkých srdečne pozývame, vstup je voľný. " FB event":https://www.facebook.com/…89690593278/

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM