Kultúra

Malí veľkí umelci v kultúrnom dome

V stredu 4. mája sa v galérii Domu kultúry Dúbravka otvorila výstava Súkromnej základnej školy Ružova dolina. Potrvá do 22. mája.

Ilustračný obrázok k článku Malí veľkí umelci v kultúrnom dome
Zdroj: Dnes24.sk

Deti, no aj ich rodičia, starí rodičia, učitelia vďaka výstave zavítali do Dúbravky. Neprišli na návštevu, ale za výtvarným umením. V stredu 4. mája sa totiž v galérii Domu kultúry Dúbravka otvorila výstava záverečných prác žiakov výtvarného odboru Súkromnej základnej školy Ružova dolina.

Škola však nepôsobí len v Ružinove, ale v Bratislave má osem elokovaných pracovísk na základných a materských školách. Na otvorení sme tak stretli napríklad rodinky zo Záhorskej Bystrice, Nového Mesta či susednej Karlovej Vsi.

Maľby, kresby, grafiky, rôzne kombinované techniky, no aj keramika, sošky, mozaiky. Diela zaplnili celú galériu kultúrneho domu. Viaceré viseli pri oknách, zdobili parapety. Priestor sa vyfarbil.

Pozerať sa veru je na čo, farebné, nápadité, pri prekvapivé, keď pri čítaní popisu diela zistíte, že originálna maľba, či technicky zvládnutá grafika je dielom sedemročného školáka, prípadne aj predškoláka.

Výstava sa dá pozrieť do 22. mája. Vstup do galérie je voľný v stredu, piatok a sobotu od 17.00 do 19.00 hodiny a v nedeľu od 10.00 do 13.00 hodiny. Na požiadanie je vstup do galérie možný pre väčšie kolektívy aj mimo otváracích hodín.

Výstavka malých umelcov
58
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM