Kultúra

Mamičkám pripravia program tí najcennejší, deti

Pri príležitosti Dňa matiek chystá Dúbravka popoludnie plné tance a spevu. Už 9. mája vo veľkej červenej sále Domu kultúry Dúbravka o 17tej.

Ilustračný obrázok k článku Mamičkám pripravia program tí najcennejší, deti
Zdroj: TASR

Spravidla okolo druhej májovej nedele sa zvykne oslavovať Deň matiek. Mestská časť na mamy, mamičky, babky i prabičky nezabúda, poďakovaním za ich starostlivosť a výchovu má byť program od tých najcennejších, od detí.

Na pódiu sa tak vystriedajú deti z dúbravských materských škôl – Ušiakova, Dolinského, Pri kríži, Sekurisova, súkromnej Wonderland a cirkevnej Gianny Berettovej Mollovej na Bílikovej ulici. Okrem najmenších detí sa predstavia aj súbory, ktoré v Dúbravke pôsobia – farebný a úspešný Detský folklórny súbor Klnka, originálna Škola Breaku i tanečný klub District Dance.

Podvečerom bude sprevádzať Petra Bernasovská, priestor dostane i kozmetika, poradenstvo či oddychový „babinec“ na tému ženskej krásy.

Medzi ženy by sa mal odvážiť aj starosta Dúbravky Martin Zaťovič s malým prekvapením pre každú maminu.

Všetko sa to začne 9. mája vo veľkej červenej sále Domu kultúry Dúbravka o 17tej. Vstup je voľný.

Matky sa uctievali napríklad už v starovekom Grécku aj Ríme. V novodobej histórii sa Deň matiek dostal do povedomia na prelome 19. a 20. storočia a začal sa postupne pravidelne oslavovať druhú májovú nedeľu.

"Event nájdete tu. ":https://www.facebook.com/…21939654295/

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM