Samospráva

Materské školy – otázky a odpovede

Dúbravka bude 29. februára odpovedať na otázky o materských školách.

Ilustračný obrázok k článku Materské školy – otázky a odpovede
Foto: Simona Ivančáková / Zdroj: Dnes24.sk

Kedy prihlásiť dieťa do materskej školy? Ako to urobiť? Čo má dieťa vedieť? A má vôbec šancu, aby sa tam dostalo? Také aj mnohé iné otázky odpovie Mestská časť Bratislava Dúbravka na debate 29. februára.

Mestská časť spolu s Rodinným centrom Macko organizuje podujatie pre všetkých rodičov, ktorí chystajú dieťa do materskej školy. Nebude sa prednášať, ale odpovedať na otázky.

„Akciu sme rozhodli zorganizovať preto, lebo mnohí rodičia majú otázky a pre problémy s kapacitou aj sťažnosti v súvislosti s prijatím dieťaťa do materskej školy,“ hovorí starosta Dúbravky Martin Zaťovič. Podujatím chce teda Dúbravka vyjasniť, aká je situácia s materskými školami v mestskej časti a pomôcť rodičom pripraviť sa na vstup dieťaťa do materskej školy.

Otázky a odpovede o materských školách príde zodpovedať Ľubica Szilasiová zo Školského úradu a vedenie mestskej časti.

Pýtať a odpovedať sa bude počas herne, ktorá v RC Macko na Sekurisovej ulici prebieha vždy v pondelok. Debata je naplánovaná 29. februára o 10:00. V prípade veľkého záujmu sa diskusia presunie do Domu kultúry Dúbravka do oranžovej sály.

Dúbravka má desať materských škôl a v 40 triedach je spolu 941 detí, kapacity však nestačia. Vlani skončilo skoro dvesto detí bez miesta v materskej škole. Nedostatok miest je dlhoročný a neriešený problém. Nové vedenie Dúbravky sa to rozhodlo zmeniť, pripravuje preto novú štvortriednu materskú školu na Fedákovej ulici. Fungovať by mala na jeseň budúceho roku.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM