Na Kačíne otvoria apidomček. Vďaka včielkam z neho odídete zdravší

Po domčekoch v korunách stromov, rozhľadniach a ihriskách, vzniklo v mestských lesoch nové dielo, v ktorom budú hostiteľkami včielky.

Ilustračný obrázok k článku Na Kačíne otvoria apidomček. Vďaka včielkam z neho odídete zdravší
6
Galéria
Zdroj: Mestské lesy v Bratislave , TASR

Na včelnici na Kačíne vyrástol malý drevený domček určený na relaxáciu – apidomček. Mestské lesy v Bratislave (MLB) ho verejnosti predstavia v rámci Dňa otvorenej včelnice už túto sobotu.

„Zdravý“ domček

Pobyt v apidomčeku má dokázateľne priaznivý vplyv na ľudský organizmus. Relaxácia v ňom spočíva v apiterapii a aromaterapii. Vzduch v úli totiž obsahuje vysokú vlhkosť, éterické oleje, tekuté voskové čiastočky, slinný sekrét včiel, aerosóly z flavonoidov a propolisu, stopové prvky, enzýmy, cholín, včelami vyprodukované fyto hormóny – rastlinné hormóny a dosahuje teplotu okolo 36 °C. Vdychovaním úľového vzduchu je účinok terapie aj podľa klasickej medicíny rýchlejší.

Verejnosti bude apidomček predstavený počas Dňa otvorenenej včelnice, ktorý sa bude konať už túto sobotu 23. júna od 9:30 do 15:30 hod. na včelnici na Kačíne.

„Dozviete sa zaujímavosti zo života včiel, k dispozícii bude náučný úľ, deti si budú môcť zahrať hru s včelou tematikou alebo si vyrobiť sviečku z vosku. Bude pre vás prichystaná ochutnávka nášho medu, ako aj iných druhov medu s možnosťou zakúpenia sladučkej pochúťky priamo z včelnice,“ informovala Bratislava24.sk Jana Znášiková z MLB.

Apidomček nájdete pri včelnici, ktorá sa nachádza na Kačíne pri ceste smerom na Lamač (bývalá lesná škôlka). Ak použijete autobus, je to konečná č. 43 Kačín, a potom po ceste smerom späť na Lamač. Od rázcestia na Kačíne je to cca 300 metrov vľavo.

Novinky na Kamzíku a Kačíne
6
Galéria
Zdroj: Mestské lesy v Bratislave
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM