Krimi

Naháňačka s policajtmi nočnou Dúbravkou

Ukradol auto a utekal pred policajtmi. Nakoniec ho zadržali.

Ilustračný obrázok k článku Naháňačka s policajtmi nočnou Dúbravkou
Zdroj: Dnes24.sk

Škodu až 18-tisíc eur na cudzom aute urobil už súdne trestaný Michal z okresu Nitra. Na parkovisku v blízkosti Bagarovej ulice si o pol tretej v noci 16. februára vyhliadol riadne zaparkované motorové vozidlo zn. VW Caddy a s pomocou rôzneho náradia prekonal jeho zabezpečenie, naštartoval auto a následne odišiel v smere ku križovatke s ulicou J. Alexyho.

Spozorovali ho však príslušníci z Odboru Kriminálnej polície Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave, prenasledovali ho až k výjazdu na diaľnicu D2, kde bol spozorovaný ďalšou hliadkou PZ.

Naháňačka

Páchateľ však vozidlo obrátil a vysokou rýchlosťou smeroval po Alexyho ulici k Domu kultúry Dúbravka, kde prešiel cez tunajšie parkovisko. Pokračoval v nebezpečnej jazde, s vozidlom vyšiel na trávnatú plochu a následne aj na chodník, na ktorom po chvíli vozidlo nechal odparkované. Z auto vystúpil a dal sa na útek.

Príslušník Odboru kriminálnej polície unikajúceho muža začal prenasledovať, a zároveň ho ústnym vyhlásením vyzýval k zastaveniu.

Na opakované výzvy páchateľ nereagoval, v úteku pokračoval, preto s prihliadnutím na okolnosti ako aj z dôvodu zabránenia úteku prenasledovanej osoby boli použité v súlade so zákonom varovné výstrely. Policajti ho nakoniec zadržali. K zraneniam neprišlo.

Tri roky

Páchateľ bol po zadržaní predvedený na príslušný útvar policajného zboru, kde bolo následnou lustráciou zistené, že v období posledných 24 mesiacov sa dopustil spáchania takéhoto druhu trestnej činnosti a trestným rozkazom okresného súdu a rozsudkom Krajského súdu bol aj odsúdený.

Za majetkovú trestnú činnosť hrozí mužovi trest odňatia slobody až na tri roky.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM